Lipiansky rozhodol v nájazdoch divoký zápas v Martine

Mužstvo opäť trápi viróza

Slovnaft extraliga 2010/2011 - 50. kolo základnej časti:

MHC Mountfield Martin - HC Slovan Bratislava 5:6 po sam. nájazdoch (1:1, 3:0, 1:4 - 0:0, 0:1)
Góly: 1. Sobota (Zeliska, Šišovský), 24. Šišovský (Beran, Macejka), 35. I. Ďatelinka (Galamboš), 35. Šišovský (Galamboš, Velebný), 56. Appel (Macejka) - 15. D. Skokan (D. Buc), 47. Lipiansky (Uram, M. Bakoš), 49. P. Frühauf (Kapuš, D. Buc), 50. Uram (Jackman, L. Hudáček), 52. M. Bakoš (Hájek, Jackman), rozh. sam. nájazd premenil Lipiansky
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - T. Orolin, Snášel, 1480 divákov

MHC Mountfield: Dzubina - Matejka, I. Ďatelinka, A. Novotný, Hriňa, Velebný, P. Klepáč, Brcko, Drgoň - Sobota, Zeliska, Šišovský - Macejka, Beran, Appel - Themár, Markovič, Važan - Rechtorík, Galamboš

Slovan: T. Pék - Jackman, Hájek, J. Kováčik, Štajnoch, P. Frühauf, Jendek, Ketner, Bohunický - M. Bakoš, Lipiansky, Uram - Róbert Huna, L. Hudáček, J. Cíger - D. Skokan, Kapuš, D. Buc - Bobocký, Surovka

Martinčania už bez skúsenej dvojice Uram - Jabrocký vstúpili do zápasu ako víchor. Už v 32. sekunde sa po Zeliskovej strele dostal puk k Sobotovi, ktorý ho pohotovo dorazil do siete. Túto situáciu si dal ešte rozhodca Kubuš odobriť u videorozhodcu. Ďalší gólový prírastok potom visel vo vzduchu. V 10. min hrali domáci presilovku, Themár netrafil odkrytú bránku a Appela potom vychytal T. Pék. V 15. min udrelo na druhej strane. Buc zobral Novotnému puk, posunul ho Skokanovi a ten pohotovo vyrovnal - 1:1. O dve minúty našiel Jackman pred bránkou Urama, ktorý sa predstavil už v drese Slovana, ale tomu pred prázdnou bránkou preskočil puk hokejku.

Aj druhú tretinu začali domáce "kosačky" náporom. V 24. min sa pred bránkou najlepšie zorientoval Šišovský a vrátil Martinu vedenie. O minútu bol vo svojom nájazde faulovaný Themár, ktorý však z trestného strieľania nepridal gólovú poistku. Slovan v týchto chvíľach nestačil na nadšene hrajúcich domácich. V 27. min Beran v presilovke našiel úplne voľného Macejku, ale ten zahodil nemožné. Nasledujúce dva zlepené góly Martinčanov v rozpätí 44 s poslali Slovan takmer na kolená. Najskôr v presilovke vystrelil od modrej čiary Ďatelinka a jeho strelu si Frühauf nešťastne zrazil do bránky. Potom sa ocitol v nájazde Šišovský a učebnicovo prekonal Péka - 4:1.

Zdanlivo rozhodnutý zápas dostal v 47. min zaujímavý náboj. Uram našiel nekrytého Lipianskeho a bolo 4:2. Slovan sa potom dvoma gólmi za 59 sekúnd dostal do zápasu a začal na ľade dominovať. Hra domácich sa zrútila ako domček z karát. V 52. min Macejka zrazil Bakošovu prihrávku do vlastnej bránky a belasí viedli - 4:5. Domáci však ešte predsa len gólovo odpovedali: v 56. min Macejka našiel Appela, ktorý zápas posunul do predĺženia. Desať sekúnd pred koncom nadstaveného času nevyužil svoju tutovku Markovič a poslal domácich do lotérie samostatných nájazdov. Aj deviatykrát v sezóne v nich ťahali za kratší koniec, lebo Lipiansky rozhodol o konečnom výsledku v prospech Slovana.

Hlasy: 
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Ťažko sa mi zápas hodnotí. Viedli sme 4:1, ale napokon sme ho stratili. V druhej tretine nám odišli zranení Sobota a Beran. V tretej tretine sme pocítili najmä stratu kapitána Berana a naši mladí hráči nestíhali. V samostatných nájazdoch sme skúšali všetko možné, ale opäť nám nevyšli. Pred zápasom by som bod bral, ale teraz nám dva body ušli. Bod si však chlapci za bojovnosť určite zaslúžili." 

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Bol to zaujímavý zápas plný zvratov. Na úvodný gól domácich sme stačili ešte odpovedať, ale v druhej tretine prestali chlapci korčuľovať. V tretej tretine sme veľkým nasadením s gólovým efektom zápas otočili. Škoda, že sme hrali iba dvadsať minút."

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar