Lukáš Kašpar: Slovan som si obľúbil

S Lukášom Kašparom sme sa rozprávali krátko po jeho príchode do Bratislavy a podpise ročného kontraktu.


Po roku späť v Slovane. Aké prevládajú pocity, na čo sa najviac tešíš?
Teším sa na výbornú atmosféru, ktorá tu vždy vládla, na pohodu v kabíne. V Slovane sa vytvorila skvelá rodinná atmosféra. Rok dozadu sa mi tu veľmi darilo, prispel k tomu aj môj center Marek Viedenský. Verím, že obnovíme našu spoluprácu a opäť nám to pôjde výborne.Riešil si aj iné možnosti pôsobenia pre blížiacu sa sezónu?
Áno, mal som zopár ponúk aj z iných klubov. Ale ako som už spomenul, Slovan, mesto i prostredie som si veľmi obľúbil. Rozhodol som sa preto pre návrat a verím, že nová sezóna bude rovnako dobrá ako pred dvomi rokmi.Zostal si v kontakte aj počas roka v Rusku s našimi hráčmi?
V častom kontakte sme neboli. Občas sme si vymenili nejakú tú smsku s Marekom Viedenským či s Vencom Nedorostom. Vždy bolo ale príjemné stretnúť členov mužstva počas vzájomných zápasov. Na Slovan mi zostali pekné spomienky.Ako by si zhodnotil sezónu v Dyname Moskva?
Nedopadlo to podľa mojich predstáv. Aj napriek dobrým výkonom som nedostával toľko príležitostí ako by som chcel. Je to však už pre mňa uzavretá kapitola. Teším sa na Slovan, na chlapcov v šatni a nový ročník KHL.

Slovanisti sú na ľade už týždeň, ako si na tom s tréningami ty?
Trénoval som individuálne, viac na suchu. Je to už nejaký mesiac, čo poctivo zarezávam. Teraz sa zapojím do tréningov s mužstvom. Do Pardubíc cestovať nebudem, budem mať tak v Bratislave priestor na prípravu na ľade.Bratislavu dobre poznáš, zostaneš verný aj rovnakému bývaniu?
Bol som spokojný s bytom neďaleko zimného štadióna. Vyhovovala mi pešia vzdialenosť, bolo fajn sa prejsť. Spoločnosť mi bude robiť priateľka, niečo v Bratislave vyberieme.Kde si po sezóne čerpal sily na nový ročník?
Celkom som teda oddych potreboval. (smiech) Vybrali sme sa s priateľkou na Bali, neskôr sme s kamarátom leteli surfovať do Portugalska.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar