Kvalitnému výkonu chýbala väčšia efektivita

Slovan v zostave s viacerými absenciami statočne bojoval v Steel Aréne, pripravil si opäť vyložené šance, no skóroval iba raz.


HC Košice - HC Slovan Bratislava 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly: 3. Vrábeľ (Jokeľ, Zeleňák), 46. Suja (Majdan, Zeleňák) - 8. Petráš (Žitný). Rozhodovali: D. Konc, Štefik - J. Konc ml., D. Konc ml., vylúčení: 3:1 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov (vypredané).HC Košice: Košarišťan - Čížek, Koch, Slovák, Zeleňák, Růžička, Repe - Majdan, Skokan, Haščák - Květoň, Suja, Klhůfek - Rapáč, Bortňák, Belluš - Milý, Vrábeľ, Jokeľ
HC SLOVAN Bratislava: Habal - Bačík, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Hudec, Demo - Puliš, Zigo, Abdul - Žitný, Viedenský, Petráš - Kukumberg, Kytnár, Kormúth - Bondra, Urbánek, SlobodaVypredanú Steel Arénu mohol už po 15 sekundách schladiť Jindřich Abdul, strelou po krátkom úniku však netrafil bránku. V 3. minúte išli do vedenia "oceliari," keď obrana hostí nevzala puk Vrábeľovi, ktorý si vychutnal brankára Vladislava Habala - 1:0. Takmer okamžite mohol vyrovnať Tomáš Zigo, v brejku dvoch proti jednému však nebol úspešný. Domáci mali následne niekoľko zaujímavých príležitostí, gól však padol na opačnej strane. V neprehľadnej situácii skóroval Šimon Petráš, ktorému k premiérovému zásahu v sezóne výdatne dopomohol košický obranca Jurij Repe - 1:1.V druhej časti si tímy dávali pozor na defenzívu, predovšetkým na dorážky pred vlastnou bránkou, no napriek tomu nebola núdza o zaujímavé situácie. Slovanisti si počas dvoch presiloviek vytvorili tlak, pred Andrejom Košarišťanom bolo viackrát rušno, no obrana Košíc odolala. V 29. minúte si Jindřich Abdul efektne poradil s obrancom Patrikom Kochom, ale brankára domácich neprekonal. Gólom sa neskončili ani sľubné pokusy Marcela Haščáka či na strane Slovana Andreja Meszároša.V 41. minúte Michal Sersen ideálne vysunul Šimona Petráša, ale jeho únik sa gólom neskončil. Zeleňákovu strelu v 46. minúte brankár Habal neskrotil a nekrytý Suja zblízka pohodlne upravil na 2:1. Slovanisti sa vrhli do ofenzívy, hralo sa najmä okolo bránky Košičanov a brankár Košarišťan musel byť neustále v strehu. Hostia v závere skúsili aj hru bez brankára, skóre sa však už nezmenilo.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar