Kvalitné CSKA nad sily Slovana

Hokejisti Slovana sa v tretej tretine kontaktným gólom vrátili do zápasu, no následne dvakrát inkasovali a podľahli CSKA Moskva 1:4.

HC SLOVAN Bratislava - CSKA Moskva 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 48. Vondrka - 14. Muršak (Prochorkin, Arťuchin), 29. Stas (Denisov, Muršak), 50. Radulov (Grigorenko, Da Costa), 52. Grigorenko. Rozhodcovia: Zacharenkov, Rönn - Otmachov, Palei, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

HC SLOVAN Bratislava:
 Backlund - Sersen, Baranka, Foster, Sigalet, Starosta, Mihálik - Jeglič, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Bližňák, Bartovič - White, Tičar, Šťastný
CSKA Moskva: Galimov - Denisov, Zajcev, Panin, Kiselevič, Bondarev, Mišarin, Jegoršev - Radulov, Da Costa, Grigorenko - Arťuchin, Prochorkin, Muršak - Telegin, Stas, Andronov - Žafjarov, Korotkov, Žarkov - Mamin Domáci hokejisti nastúpili na zápas bez svojho najlepšieho strelca Nagya, ktorého v prvom útoku vystriedal Jeglič. Slovan sa od úvodu bránil tlaku favorita, ale do vyložených šancí ho nepúšťal. Hokejisti CSKA boli ku gólu najbližšie počas dvoch presiloviek, ktoré nasledovali tesne po sebe po fauloch Mihálika. V 6. minúte jeden aj strelili, ale rozhodcovia ho neuznali pre postavene Arťuchina v bránkovisku. Od 10. minúty si zahral v početnej výhode aj Slovan, no gólmana Galimova neohrozil. Favoriti sa ujali vedenia v 14. minúte. Prochorkin vyhral pri mantineli súboj s Tičarom a potiahol puk k bránke. Jeho zakončenie Backlund ešte vyrazil, ale na dorážku Muršaka už nestačil - 0:1. Vzápätí sa dostal do šance Nedorost, ale nemieril presne. Hostia tlačili aj ďalej a Backlund mal plné ruky práce, chvíľami to na ľade vyzeralo, akoby CSKA hralo v početnej výhode.Slovanisti si v úvode druhého dejstva zahrali presilovku, vďaka ktorej sa vymanili spod tlaku súpera. Vypracovali si aj niekoľko šancí, ale Nedorost ani Baranka nedostali puk za Galimovov chrbát. V ďalšom priebehu bola hra už vyrovnanejšia. V 28. minúte mal dobrú šancu Murley, no odrazený puk už nestihol zasunúť za gólmana hostí. O minútu neskôr však opäť udreli hostia, keď Stas z uhla prestrelil Backlunda a zvýšil na 2:0. V 32. minúte mohli viesť hostia už rozdielom triedy. Žafjarov naservíroval Korotkovovi puk rovno pred bránku, no Backlund si s jeho blafákom poradil. Slovan mohol znížiť v 34. minúte, no najprv nevyužil prečíslenie troch na dvoch a následne sa zaskvel Galimov, keď vyrazil nad bránku gólový teč Surového.V úvode tretieho dejstva sa domáci ubránili presile a v ďalších minútach sa snažili ešte urobiť niečo s výsledkom. CSKA si však pozorne strážilo svoj náskok a súperovi príliš veľa nedovolilo. V 48. minúte však Vondrka vystrelil z uhla na bránku a puk si našiel cestu za Galimovov chrbát - 1:2. Pre domácich fanúšikov tak vykresal iskierku nádeje, ktorá ale rýchlo zhasla. Neprešli ani tri minúty a Radulov poslal CSKA opäť do dvojgólového vedenia. V 52. minúte navyše pridal štvrtý gól Grigorenko a definitívne rozhodol o triumfe CSKA.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar