Kuľha sa po 10 rokoch strávených v Slovane vracia domov do Popradu

Viacnásobný najlepší strelec mužstva opúšťa Slovan

Tesne po zápase s Popradom sa situácia okolo odchodu Martina Kuľhu vyjasnila. Martin Kuľha sa dohodol s klubom na ukončení pôsobenia a klub mu vyšiel v ústretý podpísaním prestupu do jeho rodného Popradu. Zo Slovana tak odchádza hráč, ktorý v klube strávil dlhých 10 rokov počas ktorých zabával fanúšikov Slovana svojou hrou.

Za 10 rokov strávených v Slovane prežil Martin krásne chvíle plné šťastia, no aj obdobia, kedy sa mužstvu až tak nedarilo. Strelec víťazného gólu v siedmom finále proti Košiciam odovzdával vždy pre Slovan maximum. Za všetko, čo Martin pre Slovan urobil by mu chcelo vedenie klubo srdečne poďakovať. Sme radi, že sme mali Kuľhu v tíme a klub nikdy nezabudne na to, čo Martin pre Slovan urobil. Martinovi zároveň želáme veľa šťastia v jeho rodnom Poprade a ešte mnoho úspešných zápasov v drese kamzíkov. Martin, ďakujeme a nikdy nezabudneme!

Poďme si spoločne zrekapitulovať Kuľhovo pôsobenie v Slovane.

Kuľha sa narodil 7. augusta 1976 v Poprade a do Slovana prišiel v roku 2001. Za Slovan odohral 10 rokov. Kuľha vsietil za Slovan spolu vyše 250 gólov, je jedným z mála hráčov, ktorému sa podarilo pokoriť 300 gólovú hranicu v našej najvyššej súťaži, za čo dostal od klubu aj pamätnú plaketu. Zo Slovanom získal viacero titulov majstra Slovenska. Celkovo Kuľha nazbieral v drese Slovana viac ako 470 bodov. V aktuálnej sezóne pauzaoval dlhšiu dobu pre virózu. V sezóne 2010/2011 odohral za Slovan 21 zápasov s bilanciou 8 gólov a 9 asistencii. Najvydarenejšia sezóna Martina Kuľhu bola sezóna 2007/2008 kedy v základnej časti strelil 32 gólov a pridal k nim aj 30 asistencii. Následne pridal v play-off ďalších 16 kanadských bodov za 8 gólov a 8 asistencii. Kuľha bol dlhé roky ústrednou postavou Slovana a hrával v prvej formácii. Do pamäti fanúšikov sa vryje najmä jeho presilovká strela od modrej, ktorá viackrát trhala sieť za brankármi.

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar