Kladné stanovisko klubov potešilo

Krátko po tlačovej konferencii zástupcov klubov slovenskej Tipsport extraligy sme natrafili na generálneho manažéra Maroša Krajčiho.

Hneď sme sa ho spýtali, čo vraví na vyjadrenia zástupcov klubov, že by jednohlasne privítali návrat Slovana do extraligy. Kluby si to dokážu predstaviť, domácej súťaži by návrat bratislavského tímu pomohol marketingovo i ekonomicky a dostalo by sa jej opäť viac pozornosti. Z administratívneho hľadiska by bol návrat Slovana jednoduchý, veď ešte pri odchode do KHL rozhodli predstavitelia klubov a spoločnosti Pro-Hokej, že HC Slovan bude pri prípadnom návrate prijatý späť do extraligy. Ale čo na to Slovan? Čo na to Krajči? Nevníma návrat do extraligy ako krok späť? "Návrat do extraligy by nebol krokom späť. Extraliga nás vychovala, vyšli sme z nej do KHL. Súťaž má svoju úroveň a my sme patrioti. Určite by to preto nebol krok späť. Stanovisko klubov ma potešilo, chcel by som sa im za to poďakovať. Uvidíme, čo prinesie čas. Vážime si to a berieme aj ako záväzok," uviedol Maroš Krajči.

Slovan sa dostal počas pôsobenia v KHL na istú úroveň a v klube by si ju naďalej radi udržali. Zo sezóny 2014/2015 má však mužstvo aj veľa záväzkov. "Radi by sme ich čo najskôr splnili. Musíme rozmýšľať aj týmto smerom," tvrdí generálny manažér Slovana. Od budúcnosti klubu sa bude odvíjať aj zloženie kádra. V tejto fáze je predčasné rokovať o zmluvách či udržaní hráčov, keďže nie je známa súťaž, v ktorej bude klub pôsobiť."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar