Kde niečo končí, niečo nové začína

Po skončení ročníka sa odštartovali rokovania o budúcnosti tímu a najmä o súťaži, v ktorej bude v novej sezóne klub pôsobiť. Pár faktov nám na rovinu vysvetlil generálny manažér Maroš Krajči.


"V hre sú štyri alternatívy - Kontinentálna hokejová liga, slovenská Tipsport extraliga, rakúska EBEL a česká najvyššia súťaž. Klub by najradšej zotrval v KHL, čo je však v tejto fáze nereálne. Ak by sa objavil sponzor, ktorý by doplatil poslednú sezónu a ponúkol garanciu na ďalšiu, radi by sme zostali v KHL. Je to však asi iba teória zbožného želania. Radi by sme mali do konca marca definitívne stanovisko, kde budeme pôsobiť," uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči.
Slovan pôsobil v KHL tri sezóny, fanúšikovia si na súťaž zvykli a pravidelne zapĺňali štadión. Rozlúčka s hráčmi po poslednom zápase ročníka s Jokeritom Helsinki bola, akoby tím získal majstrovský titul. V súčasnosti všetko smeruje k tomu, že v novom ročníku už Slovan nebude pôsobiť v KHL. "Keď niečo končí, niečo nové sa začína. Na niečom novom teraz tvrdo pracujeme, čakajú nás stretnutia so zástupcami možností, ktoré máme. Zatiaľ sme absolvovali len predbežné rokovania, hlavné prídu v najbližších dňoch a týždňoch. Dáme dohromady podklady, zistíme plusy, mínusy, ktoré nám z toho vyplynú. Následne predstavíme podklady predstavenstvu a ono rozhodne, čo a ako ďalej," doplnil Maroš Krajči.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar