Káder je živá hmota, ktorá sa kreuje počas celého roka

Fanúšikovia Slovana budú iste spokojní. Už dlhšie sa volá po kostre tímu zo slovenských hráčov.

S trénerom Vladimírom Országhom sme sa o stavbe kádra pred novou sezónou otvorene porozprávali.
„V prvom rade chceme rokovať so slovenskými hráčmi, ktorí tu boli minulú sezónu a urobili dobrú robotu. Dáme šancu aj mladíkom, ktorí budú mať dvojcestné zmluvy, aby mohli hrať aj v slovenskej lige, aby pravidelne hrávali.  Trošku nám na ľade chýba kreativita... na niektorých pozíciach máme deficit a to obsadíme zahraničnými hráčmi.
Z Bystrice si Országh prináša aj Patrika Lampera. "Mal prelomovú sezónu. Okúsil olympiádu, nebyť zlomeného prsta, určite by šiel aj na MS. Veľmi slušne sa zapísal v KHL, bolo ho  vidno. Ale sú tam aj ďalší adepti."
Tím chceme mať vyskladaný čo najskôr. Ak chceme byť konkurencieschopní, tak potrebujeme aj zahraničných hráčov.  Takých, čo majú svoju kvalitu a popri nich by rástli aj slovenskí hráči. "Určite nebudeme brať hocikoho. Trh je momentálne akýsi zaspatý, veľa hráčov čaká, ako dopadnú kempy a rokovania v iných kluboch.  Plus hráči, ktorí tu už boli minulý rok a odviedli tu veľmi dobrú robotu, od ktorých vieme, čo môžeme očakávať. To je priorita klubu. Káder sa však môže kreovať počas celej sezóny. Pretože nie vždy všetko vyjde. Niekto vyzerá dobre na papieri, má výborné referencie, ale nezapasuje mu možno systém, európske rozmery, iná liga..."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar