K Braňovi Konrádovi prichádza Ville Hostikka

Pri riešení brankárskeho postu Slovan opäť vsádza na fínsku školu.

Na dnešnej tlačovej konferencii vedenia HC SLOVAN Bratislava oznámil generálny manažér Maroš Krajči angažovanie fínskeho gólmana Ville Hostikku. Zmluvu podpíše na jednu sezónu do 30.4.2013.
Dvadsaťsedemročný Hostikka (nar. 21. marca 1985 v Lappeenranta) tak vytvorí brankársky tandem s hrdinom vlaňajšieho play off slovenskej extraligy Braňom Konrádom. 

Hostikka strávil posledné dve sezóny v poprednom klube fínskej SM-Liigy Kärpät Oulu väčšinou v pozícii prvého gólmana. V sezóne 2010/2011 zaznamenal v 15 zápasoch základnej časti vynikajúci priemer 1,94 gólov na zápas a 93,5%-nú úspešnosť zásahov. Vo vlaňajšej sezóne bol až do príchodu švédskeho brankára Johana Backlunda z AHL jasnou jednotkou a v 33 zápasoch mal solídnu úspešnosť zásahov 92,1 %.

Na rozdiel od svojho bývalého klubového kolegu Tomiho Karhunena, ktorý bol skôr útlejšej postavy, Ville Hostikka je vzrastom mohutný brankár, ktorý svojich 190 cm výšky a 90 kg váhy vie v bránke patrične využiť. Medzi jeho prednosti patrí výborný reflex, vďaka čomu iba málokedy vyráža puky pred seba. 
V roku 2003 si na Hostikku vo vstupnom drafte NHL uplatnila právo Philadelphia Flyers z celkového 193. miesta.
Pre oboch našich brankárov bude KHL ťažkou previerkou ich schopností. Je jasné, že v tejto súťaži nemôže jeden brankár odchytať na špičkovej úrovni 50-60 súťažných zápasov. Konrád i Hostikka sú stále ešte vekom mladí brankári, avšak s dostatkom skúseností z náročných zápasov.
Ville Hostikkovi blahoželáme ku kontraktu so Slovanom a jeho vstupu do druhej najlepšej ligy na svete a veríme, že sa mu bude v našich farbách dariť. Podobne ako ostatní hráči, k mužstvu sa pripojí tesne pred 11. júlom, kedy sa oficiálne začne spoločná predsezónna príprava.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar