Juniori Slovana o hokeji, ale i o Vianociach

Hráči juniorov hodnotia základnú časť, najväčšieho konkurenta v boji o play-off a prezrádzajú, kde a s kým budú tráviť Vianoce

Základná časť neskončila pre juniorku Slovana umiestením, ktoré by zaručovalo priamy postup do play off a bude si ho musieť vybojovať v stretnutiach Nadstavby B. Spýtali sme sa top hráčov, ako vnímajú neúspešnú prvú časť sezóny a čo očakávajú od jej pokračovania.

1. Ako hodnotíš základnú časť z hľadiska tvojho výkonu i výkonu celého tímu?

2. Kto je pre vás najväčší konkurent v boji o postupové priečky?

3. Kde budeš tráviť Vianoce?

 

Nikolas Ketner

1. Základná časť mohla byť určite lepšia, ako sme mali v skutočnosti. Máme dosť mladých hráčov, ale neznamená to, že sme o toľko horší ako boli hráči v minulej sezóne, ale jednoducho nemáme ešte také skúsenosti, ako mali oni. Je nás strašne veľa takých, ktorí ešte mohli hrávať v doraste, a tak si na juniorku predsa len treba zvyknúť. Inak si myslím, že sme celkom dobrý tím, aj dobrá a partia, takže príčinu nášho nepostúpenia vidím práve v nedostatku skúseností.

2. Myslím, že to bude Skalica. Trnava nie je na tom až tak dobre 3. Vianočné sviatky budem tráviť doma s rodičmi a samozrejme, s frajerkou!

Patrik Luža

1. Pred sezónou aj počas nej sme skutočne dreli na tréningoch aj v zápasoch. Nedarilo sa nám ale, chýbali takí vodcovia, ktorí ťahali tím v minulej sezóne, ale to je pochopiteľné. Sme veľmi mladý tím s mnohými dorastencami, takže tam je výkonnosť taká ešte hore-dole. V mnohých zápasoch sa nám nedarilo v koncovke a na to aký sme mladý tím, sme potrebovali predsa len aj kúsok toho šťastia, aby sme sa mnohí mladí chytili.

2. Predpokladám, že by to mohla byť Skalica a Trnava. Je to tam ale vyrovnané, zápasov bude ešte veľa, takže o miesto budú môcť zabojovať ešte možno aj viaceré ďalšie tímy.

3. Vianoce budem doma vlastne len jeden deň, pretože potom odchádzame so sedemnástkou do Kanady. Ideme tam na turnaj a vrátime sa z neho až 5. januára.

Patrik Rybár

1. Mali sme skončiť do šiesteho miesta, skončili sme nakoniec siedmi. Neviem, či je to neúspech v našej situácii, ale sklamanie medzi nami to bolo veľké. Chýbal nám navyše len ten jediný bod. Škoda zápasu s Trnavou, tam sme mali šiestu postupovú priečku na dosah ruky. Tam sa mi ale nedarilo, hneď po dvoch strelách v prvej minúte som šiel dole. Škoda aj zranení, ak by tie neboli, všetko mohlo byť úplné iné.

2. Asi tímy, ktoré sú hneď za nami. Skalica a Trnava. Ale myslím, že to máme celkom dobré, čo sa týka východzej pozície. Najlepšie by bolo skončiť siedmi, aby sme mali relatívne ľahšieho súpera ako Košice, ale tam si vlastne človek príliš nenavyberá. Martin, Nitra, Košice, to sú všetko top tímy a darí sa aj ostatným.

3. Vianoce budem tráviť doma. Hneď 26. 12. je  reprezentačný zraz a keď sa tam dostanem, tak budem na nej.

Martin Kalináč

1. Ja nemôžem hodnotiť celú sezónu, teda celú základnú časť, pretože som v juniorke odohral len 12 z 26 zápasov. Je to veľká smola, že sme nepostúpili. Pritom stačilo tak málo v zápase s Trnavou. Nedostať v posledných deviatich sekundách  od nich gól. Mali sme dobre rozbehnutú sezónu, okrem toho prvého zápasu s Nitrou. Potom, keď som odišiel do dvadsiatky, nastal skrat. Poprehrávali sme viac zápasov a to sa potom už na konci len veľmi ťažko dalo dobehnúť. Zvolen mal jednoducho v závere viac šťastia.

2. Nedá sa príliš predpokladať, kto by mohol postúpiť ako najlepší. Je ešte veľa zápasov, ale myslím si, že by sme to mohli byť aj my. Predpokladám, že aj Skaličania potrápia všetkých. S Popradom, ktorému dôjdu chalani z dvadsiatky, to nebudú tiež ľahké zápasy, ale hráme s nimi až na konci a tak si myslím, že už bude dávno rozhodnuté. Samozrejme v náš prospech. Že by sa nám nepodarilo postúpiť, nad tým ani nepremýšľame.

3.  Na Vianoce budem doma s rodinou, pretože od januára sa sťahujem do Púchova a tak si sviatky chcem užiť doma.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk,, autorka Alena Hofmanová, autor titulnej fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar