Jednoducho - 6:0

Highlight: Slovan - HK Orange 20 6:0

HC Slovan Bratislava - HK Orange 20 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Góly: 10. Richard Huna (Bulík), 11. Bohunický (Lipiansky), 16. Róbert Huna (Richard Huna, Schnabel), 31. Kuľha (Hujsa, J. Kováčik), 31. Lipiansky (L. Hudáček, Cartelli), 41. Cartelli (Kuľha, Hujsa)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Rudý - J. Tvrdoň, Orolin, 2025 divákov

Zostavy:
Slovan: Pavol Rybár (54. Patrik Rybár) - J. Kováčik, Hájek, Cartelli, Bohunický, Schnabel, Jendek, Ketner - Kuľha, Hujsa, Demel - L. Hudáček, Lipiansky, M. Bakoš - Róbert Huna, Bulík, Richard Huna - D. Skokan, M. Sloboda, D. Buc
HK Orange 20: Pék (16. Riečický) - P. Hraško, Čerešňák, L. Kozák, Trška, Staňo, Imrich, od 30. min Macejko - Andrej Šťastný, Vandas, O. Jokeľ - Preisinger, Šišovský, T. Hrnka - J. Petro, Murček, J. Cíger - Šimčák, Matoušek, Kalináč



Hráči dvadsiatky držali v úvode zápasu so Slovanom krok, postupne sa však prejavila kvalita na strane bratislavského výberu. V 3. min sa mladíci mohli dokonca ujať vedenia, ale Šimčák sám pred Rybárom neuspel. V 10. min prepadla Pékovi za chrbát ľahká bekhdenova strela Richarda Hunu. O minútu neskôr sa presadil od modrej čiary aj Bohunický a na 3:0 upravil po spolupráci s bratom Richardom Róbert Huna a vyhnal Péka z bránky. Jeho náhradník Riečický si držal čisté konto až do polovice druhého dejstva, keď ho prekonal Kuľha - 4:0. Ešte predtým však mohli znížiť v dobrých pozíciách Vandas a Andrej Šťastný. Slovan na ďalší presný zásah potreboval 34 sekúnd a Lipiansky zvyšoval už na rozdiel piatich gólov. Potom Riečický aj s prispením žŕdky vytiahol puk z bránkovej čiary.

Po 38 sekundách hry tretej tretiny trafil presne od modrej čiary pri presilovke Cartelli. Hráčom HK Orange síce snahu uprieť nemožno, ale za Slovanom herne zaostávali. V 44. min reprezentanti nevyužili vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov. V 54. min vystriedal v bránke Slovana otca Pavla Rybára syn Patrik. Tí sa postarali o unikátny zápis, keď v jednom stretnutí sa na ľade objavili v jednom tíme otec a syn. Po minúte si Rybár mladší pripísal aj premiérový zákrok. Na ľade chýbalo väčšie nasadenie, Slovan však s prehľadom kontroloval hru.

Hlasy po stretnutí:
Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Sme stále v zložitej situácii. Niekedy mám pocit, že aj ja, podobne ako tréner dvadsiatky, robím s juniormi. Dnes sme si dali záležať na disciplíne v obrane, čo nám v poslednom zápase nevyšlo. Hráči si dali povedať, hrali jednoducho. Verím, že to pochopia a budú aj naďalej hrať jednoducho. Musíme sa naučiť hrať celých 60 minút."

Štefan Mikeš (tréner HK Orange): "Dnešnému zápasu predchádzal náš dobrý predchádzajúci výsledok. Hokej sa však hrá na góly, prehrali sme 0:6. V hre našich mladých chlapcov vidieť výkyvy, dokážu predviesť dobré momenty, potom však prídu zaváhania a chyby."


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar