Janus na odchode do českej extraligy

Vedenie HC SLOVAN Bratislava hlási nateraz posledný odchod z kádra v ročníku 2014/2015. Do pražskej Sparty sa k 31. januáru sťahuje brankár Jaroslav Janus.


Dvadsaťpäťročný gólman odchádza do tímu účastníka najvyššej českej súťaže po vzájomnej dohode s manažmentom klubu. Tréneri Slovana tak budú mať v závere prebiehajúcej sezóny KHL k dispozícii brankárske trio Johan Backlund, Denis Godla a Samuel Baroš.Rodák z Prešova pôsobil v mužstve Slovana takmer celé tri sezóny. V najlepšej forme zastihol Janusa hneď úvodný ročník KHL v Bratislave (2012/2013), keď sa výraznou mierou podieľal na nečakanom postupe tímu do play off. Jeho vynikajúce výkony v tom čase potvrdzuje úspešnosť zákrokov na úrovni 92,8% v 47 odchytaných zápasoch. Jednotkou tímu zostal pri Miroslavovi Kopřivovi aj o rok neskôr, avšak na predchádzajúcu formu sa mu už nepodarilo nadviazať. 

V aktuálnom ročníku odchytal v bránke Slovana 25 zápasov, v ktorých bol pri 8 výhrach, s osobnou štatistikou 89,1% úspešných zákrokov a priemerom troch inkasovaných gólov na zápas. Hráč i jeho agent sa s vedením klubu zhodli, že zmena prostredia a nová motivácia môžu brankárovi iba prospieť a pomôcť stabilizovať jeho výkonnosť, aby s ním v prípade záujmu opäť mohli rátať aj zostavovatelia reprezentačných výberov Slovenska.

HC SLOVAN Bratislava ďakuje Jaroslavovi Janusovi za odvedené služby počas celého pôsobenia v Bratislave a v ďalšej kariére mu želá veľa úspechov.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar