Jano Lipiansky pred European Trophy: Chceme hrať čo najlepšie!

VIDEO: Stretne Lipi známych na ľade?

Už vo štvrtok začíname hrať European Trophy. Sme prvým slovenským tímom, ktorý dostal pozvánku zúčastniť sa tohto turnaja. Každý deň až do úvodnéh buly vám prinesieme pohľad hráčov na boje medzi najlepšími hokejovými mužstvami v Európe. Postupne sme vyspovedali Janka Lipianskeho, Dávida Skokana a Libora Hudáčka. Začíname prvým menovaným, ktorý sa už na zápasy proti silným súperom veľmi teší.

 

1. Ako by si zhodnotil predchádzajúcu sezónu?

"Bola veľmi zložitá a ťažká. Už v auguste sme mali zranených niektorých hráčov, síce sa nám podarilo vyhrať silne obsadený turnaj vo švajčiarskom Bazileji, ale odvtedy sa zranenia s nami ťahali a veľmi ovplyvňovali naše výsledky. Celú sezónu sme mali kolísavú formu, nemali sme stabilnú výkonnosť, trápili sme sa. Jeden mesiac sme mali dobrý, ďalší vyslovene zlý, hrali sme s minimom hráčov. Veľa zápasov sme prehrali o gól. Forma nebola taká, ako by sme si želali a to sa odrazilo na nálade v kabíne, vedení klubu i hľadisku. Prišli zmeny, zmenil sa aj tréner, robilo sa čo sa dalo, ale nepodarilo sa nám to skonsolidovať. Koniec sezóny odzrkadľoval vlastne celý jej priebeh."

2. Čo si robil po jej skončení?

"Po sezóne sme si oddýchli, pretože sme mali dlhšiu pauzu. Na naše pomery sme skoro vypadli z play off, ale vzhľadom na to nám začala skôr letná príprava, trénovať sme začali už v apríli. Letná príprava bola veľmi kvalitná a myslím si, že na nový ročník budeme pripravený dobre. Samozrejme, ak nás budú obchádzať zranenia. V tom prípade si myslím, že budeme silným tímom."

3. Ako by si porovnal European Trophy voči ostatným turnajom, na ktorých si hral?

"Hokej išiel veľmi dopredu, hrá so vo vysokom tempe, čo sme zažili aj pred rokom na turnaji vo Švajčiarsku. V prvých zápasoch sme mali s tempom problémy, ale po dvoch stretnutiach sme sa dokázali prispôsobiť. Je len dobré, že sa budeme môcť stretnúť s takými špičkovými európskymi tímami, ktoré niečo vo svete znamenajú. Jedine tak sa môžeme posunúť dopredu. V European Trophy chceme hrať čo najlepšie, spraviť dobré výsledky, ale netreba zabúdať na to, že to je stále len príprava. Zápasov bude dosť, takže predpokladám, že nie všetci hráči odohrajú všetky zápasy." 

4. Kto bude váš najsilnejší súper v divízii?

"Linköping bude výborný, rovnako aj Kärpät Oulu, pretože Fíni sú neskutoční korčuliari. Eisbären Berlín patrí dlhodobo k špičke nemeckej ligy, majú v kádri množstvo Kanaďanov. Jedno mužstvo lepšie ako druhé, ani jeden súper nebude ľahký. Súpisky mužstiev som nevidel, ale pár chalanov z Fínska poznám, takže uvidíme, či niekoho známeho zbadám v kádri našich súperov. "

5. Aký je tvoj osobný i klubový cieľ v budúcej sezóne?

"Chceme byť čo najlepšie pripravení, máme novú arénu, čiže určite príde množstvo ľudí. Chceme dostať Slovan tam,  kam patril predtým a hlavne chceme nechať na ľade srdce."

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar