Inšpekcia z IIHF spokojná s prípravami na blížiace sa MS

Inšpekcia navštívila zimné štadióny

V súvislosti s budúcoročným turnajom svetového šampionátu prišla na Slovensko inšpekčná skupina zástupcov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). V stredu na poludnie na pôde Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) rokovali zástupcovia organizačného výboru MS 2011 na čele s generálnym riaditeľom Igor Nemeček so šéfmi rôznych sekcií IIHF.

"Boli sme v oboch arénach a pozreli sme si progres výstavby, respektíve rekonštrukcie. Pozreli sme si aj ubytovacie kapacity. Nemáme žiadne obavy, že by sa nič nestihlo. Stále sme v kontakte s organizačným výborom a všetko prebieha podľa plánu, v Bratislave aj v Košiciach," prezradil sekretár komisie pre prípravu podujatí Hannes Ederer. Igor Nemeček pred záverečným rokovaním so zástupcami IIHF prezradil ďalšie závery z krátke inšpekčnej návštevy. "Takáto veľká kontrola tu bola naposledy v auguste. Teraz zástupcovia medzinárodnej federácie v stredu videli bratislavskú halu pripravenú na približne 80 percent, už aj so zapnutými svetlami. Všetci sú milo prekvapení. Som veľmi rád, že kým doteraz sme na mítingoch iba hovorili o komforte, ktorý pre všetkých účastníkov podujatia pripravíme, teraz si ho mohla delegácia z IIHF pozrieť na vlastné oči. Slovensko bude na majstrovstvá sveta pripravené na úrovni," uviedol Nemeček.

Riaditeľ organizačného výboru MS 2011 IIHF v Bratislave Ľubomír Lenár priblížil stav rekonštrukčných prác na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. "Všetko je v norme, práce pokračujú bez zastavenia ďalej. Je dokončená montáž sedačiek v hlavnej hale, v ktorej sú už aj mantinely a plexisklá. Pripravuje sa montáž striedačiek, trestných lavíc a pokračujú práce v priestoroch VIP. V jednej tréningovej hale sa už kladú rúrky na chladenie, v druhej sa betónuje vrchná doska a potom bude nasledovať inštalácia chladiacich rúrok. Halu definitívne preberáme 10. apríla 2011 a očakávame, že bude potrebné urobiť už len menšie úpravy týkajúce sa majstrovstiev sveta," uviedol Ľ. Lenár.

jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar