Infarktový záver priniesol dva body!

Líder KHL vyrovnal osem sekúnd pred koncom, belasí napokon rozhodli v samostatných nájazdoch.

HC SLOVAN Bratislava - CSKA Moskva 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 1:0) 

Góly: 29. A. Šťastný (Barker, Viedenský), 53. Tičar (L. Nagy, Ľ. Višňovský), rozh. sam. nájazd Jeglič - 59. Kugryšev (Kiselevič, Muršak), 60. Kugryšev (Ľubimov) 

Vylúčení: 10:11 na 2 min, navyše: Valach na 10 min za nebezpečný útok na hlavu, A. Šťastný na 10 min za podrazenie - Mamin na 10 min za nebezpečný útok na hlavu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Alexej Anisimov, Sergejev - Sivov, Šeľanin (všetci Rus.), 10 055 divákov 


Zostavy: 
Slovan: Brust - Starosta, Ľ. Višňovský, Barker, Švarný, Valach, Sersen, L. Kozák - Jeglič, Tičar, L. Nagy - D. Skokan, V. Nedorost, L. Kašpar - A. Šťastný, T. Surový, Bartovič - Skalický, Viedenský, Lušňák 
CSKA: Fasth - N. Zajcev, Kiselevič, D. Denisov, Ožiganov, Bondarev, A. Kutuzov, Pivcakin - Platt, Andronov, Mamin - Kugryšev, Muršak, Pihlström - Telegin, Ľubimov, V. Žarkov - I. Makarov, Juňkov, Kvartalnov - Kuzmenko Slovan mal na úvod presilovú hru, zostala však nevyužitá. Domáci boli aktívnejší, mnoho času na ľade trávil Višňovský. V 13. min si vybojovali druhú početnú výhodu, ale ani v nej neskórovali, aj keď quarterbackom prvej presilovkovej formácie bol práve Višňovský. Bodku za úvodným dejstvom dal hosťujúci krídelník Platt, ktorý vypálil nebezpečne, no nepresne. V prvej dvadsaťminútovke sa hralo svižne a bez častého prerušovania. 

Na začiatku druhej tretiny čelili “belasí” oslabeniu o dvoch hokejistov, prežili ho bez inkasovaného gólu. Naopak, pri hre štyroch proti piatim sa k zakončeniu dostal Kašpar, lenže minul. V 25. min Bartovič delovkou vyskúšal pozornosť brankára CSKA Fastha. Bratislavčania sa dočkali o štyri minúty neskôr: po akcii obrancu Barkera dostal puk za Fasthov chrbát Šťastný - 1:0. Blízko k zdvojnásobeniu náskoku bol po zaváhaní moskovskej defenzívy Kašpar. Ku koncu prostredného dejstva letel Viedenského tvrdý projektil len tesne mimo. 

V tretej tretine Slovan súpera zatlačil a párkrát nebol ďaleko od vsietenia druhého zásahu. S blížiacou sa poslednou sirénou už na konto obidvoch mužstiev pribúdali viac trestné minúty než príležitosti. V 53. min predsa len Bratislavčania pridali druhý gól. Strelecky sa v presilovej hre presadil slovinský legionár Tičar. Asistovali mu Nagy a muž, na ktorého sa v sobotu sústredilo najviac pozornosti - Višňovský. V 59. min však hostia znížili na 1:2 zo svojho pohľadu zásluhou Kugryševa a ten istý hokejista osem sekúnd pred koncom poslal zápas do predĺženia. To víťaza neurčilo, rozhodujúci samostatný nájazd premenil iný Slovinec v službách domácich Jeglič. 

Hlasy: 
Miloš Říha (tréner Slovana): "Hrali sme výborne. Takticky sme prevýšili korčuliarsky vynikajúce mužstvo. Zaslúžili sme si tri body, ten záver sme mali zvládnuť." 

Dmitrij Kvartaľnov (tréner CSKA): "Gratulujem Slovanu. S jedným bodom sme spokojní. Naša ofenzívna hra bola slabá, až na konci sme sa vzchopili." 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar