Igor Nemeček prezidentom SZĽH, vo VV aj Krajči

Po piatkovom VII. kongrese SZĽH

" "

Igor Nemeček sa stal novým prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Rozhodli o tom delegáti piatkového VII. kongresu SZĽH v Bratislave.

Nemeček bol jediným kandidátom. Delegáti do tajnej voľby nenavrhli okrem novozvoleného prezidenta iného uchádzača. V prospech Igora Nemečka odovzdali 96 zo 106 platných hlasovacích lístkov, čo mu stačilo na zvolenie.

Nový prezident bude mandát vykonávať po trinástich rokoch úradovania doterajšieho šéfa Juraja Širokého, ktorý do funkcie nastúpil v roku 1998 a opätovne ho zvolili v rokoch 2002 aj 2006.

"Nie je to pre mňa nič nové, desať rokov v pozícii generálneho sekretára ma napĺňalo. Viem, o čom je táto práca, a viem, ako slovenský hokej posunúť ďalej. Veľa mi dala aj práca na poste prezidenta organizačného výboru MS. Som si vedomý, že nahradiť Juraja Širokého nebude jednoduché, latka je vysoko. Na rozdiel od roku 1998, kedy sme nastupovali na zväz, je finančná situácia aj odrazový mostík úplne iný. Chcel by som priniesť nové myšlienky a nápady s novými ľuďmi vo výkonnom výbore. Novými poznatkami posunúť zväz ďalej a zlepšovať komunikáciu s klubmi," uviedol ešte pred samotnou voľbou Igor Nemeček, ktorý navrhol svojich spolupracovníkov do výkonného výboru. Jeho novými členmi sa stali Maroš Krajči, Jozef Rusnák, Juraj Bakoš, Vlastimil Chvojka, Dárius Rusnák, Juraj Kovaľ a Róbert Švehla. Do dozornej rady zvolili Tibora Turana, Jaroslava Lušňáka a Ladislava Szuťányiho. Jej noví členovia si za predsedu vybrali Tibora Turana.

Predsedovia a prezidenti SZĽH v ére samostatnosti:
január 1993 - máj 1997: Ján Mitošinka
máj 1997 - september 1997: Viktor Špakovský
december 1997 - marec 1998: Dušan Pašek
marec 1998 - jún 1998: Ján Stanovský (poverený vedením SZĽH)
jún 1998 - jún 2011: Juraj Široký
jún 2011 - ???: Igor Nemeček

sita,tm

"
"

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar