Hladké víťazstvo nad Novokuzneckom!

Hokejisti Slovana zvládli posledný domáci duel štvorzápasovej série a nad Metalllurgom Novokuzneck zvíťazili vysoko 5:0.

HC SLOVAN Bratislava - Metallurg Novokuzneck 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 14. Nedorost (Ružička, Nagy), 27. Tičar (Jeglič), 33. Baranka (Nedorost), 40. Bartovič, 51. Murley (Nagy). Rozhodovali: Anisimov, Cyplakov - Aľjošin, Balodis, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 7441 divákov.

HC SLOVAN Bratislava: Janus – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen, Starosta, Luža – Surový, Murley, Bartovič - Nagy, Nedorost, Ružička - Netík, Tičar, Jeglič – Šťastný, Bližňák, Ölvecký
Metallurg Novokuzneck: Chakimov (33. Sorokin) - Fairchild, Zotov, Kuklev, Dorofejev, Kanarskij, Kamalov, Belochvostikov, Gavrilyčev - Romanov, Stoa, Maľcev - Galimov, Malinovskij, Komaristij - Plotnikov, Garifulin, Skladničenko - Kosourov, O\'Brien, Kurepanov
       Zápas mal od začiatku síce solídne tempo, tímy však vsadili na pozornú defenzívu a tak sa šance v úvode rodili len ťažko. V 7. minúte vznikol pred bránkou Slovana závar, v ktorom zakončoval zblízka Plotnikov, Janus bol pozorný. Slovan mohol prvýkrát udrieť v 9. minúte, no Ružička nepotrestal zlú rozohrávku brankára hostí Chakimova. V 11. minúte po chybe obrany Metallurgu vysunul Murley Bartoviča, ktorý sa dostal do sólo úniku, no mieril iba do ľavej žŕdky. Domáci sa dočkali o tri minúty neskôr, po Ružičkovej prihrávke zavesil z uhla ponad ležiaceho brankára Nedorost - 1:0. Metallurg to nevykoľajilo a stále hrozil, v 17. minúte Janus s námahou vytlačil lapačkou pokus Kosourova.      Slovan v úvode druhej časti prežil oslabenie po vylúčení Štajnocha a následne zatlačil súpera svojím štvrtým útokom. Po strele Sersena od modrej sa po dorážke naťahoval Ölvecký, ale obrana hostí ho stihla zablokovať a puk sa dokĺzal tesne vedľa žrde. V 27. minúte prišiel kľúčový moment stretnutia. Najprv stroskotal pred Janusom vo veľkej šanci Skladničenko a na druhej strane priniesla úspech slovinská spolupráca, keď po prihrávke Jegliča zvýšil na 2:0 Tičar. Vzápätí sa zaskvel Chakimovov semafor po strele Nedorosta. Tieto momenty sa divákom v Slovnaft aréne páčili a ocenili ich potleskom postojačky. V 32. minúte neuspel zoči-voči brankárovi Metallurgu Ölvecký. Slovan pokračoval v nápore a v 33. minúte využil hneď svoju prvú presilovku, keď Baranka delovkou od modrej čiary prepálil všetko, čo mu stálo v ceste - 3:0. Vyhnal tak z bránky hostí Chakimova, ktorého nahradil Sorokin. Slovan mal jasne navrch, na štvorgólový rozdiel mohol zvýšiť Netík, nový muž v bránke Metallurgu jeho pokus vykryl. Podarilo sa to až štyri sekundy pred koncom tretiny Bartovičovi, ktorý po dravom prieniku po ľavom krídle našiel medzierku v postoji Sorokina - 4:0. Po siréne ešte upútala pozornosť divákov šarvátka medzi Barankom a Galimovom.      Domáci si v záverečnom dejstve pohodlne strážili vysoký náskok a ak sa im naskytla príležitosť, ďalej zamestnávali Sorokina. V 46. minúte skrotil brankára Metallurgu pokus Tičara, vzápätí Surový netrafil poloprázdnu bránku. V 50. minúte sa mohol Janus po zlej rozohrávke sám pripraviť o čisté konto, no hostia jeho zaváhanie nevyužili. Slovan zveľadil svoj náskok v 51. minúte, keď v presilovke zasunul puk za Sorokina Murley. Následne ukázal svoje umenie Janus, ktorý zlikvidoval lapačkou tutovku Komaristého. Záver sa dohrával už bez väčšieho vzruchu za skandovaného potlesku fanúšikov Slovana.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar