Favorizované SKA nad sily belasých

Dlhú domácu sedem zápasovú sériu zakončili zverenci trénera Petriho Matikainena vysokou prehrou proti favorizovanému SKA.

HC SLOVAN Bratislava - SKA Petrohrad 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)

Góly: 59. Bartovič (Barker) - 8. Ketov (Burdasov, Kadejkin), 9. Barabanov (Burdasov), 20. Martensson (Thoresen, Ericsson), 26. Burdasov (Kablukov, Barabanov), 29. Burdasov (Kablukov), 50. Čudinov (Belov). Rozhodcovia: Bondar, Ščeniov - Goliak, Deďulia, vylúčení: 6:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 10.055 divákov.

HC SLOVAN Bratislava: LeNeveu (od 9. min Janus) - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Starosta, Kozák - Netík, Tičar, Jeglič - Nagy, Nedorost, Bartovič - Hudáček, Murley, Vondrka - Kudrna, Surový, Ölvecký
SKA Petrohrad: Koskinen – Rukavišnikov, Kalinin, N. Belov, Kutejkin, A. Belov, Čudinov, Alexandrov, Chafizullin – Ericsson, Martensson, Thoresen – Dadonov, Šipačov, Panarin – Ketov, Kadejkin, Chohriakov – Barabanov, Kablukov, Burdasov
      Favorit začal zostra a už v 2. minúte si vypracoval gólovú možnosť. Panarinovu strelu švihom však LeNeveu chytil do lapačky. Na druhej strane odpovedal Kudrna, ktorý si nakorčuľoval spoza bránky pred Koskinena, ale ten jeho pokus zmaril. Domáci inkasovali prvýkrát vo 8. minúte. Ketov vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu a puk prešiel popri LeNeveuovom betóne do siete. O minútu neskôr bolo už 0:2. Po chybe obrany sa z podobnej pozície ako pri prvom góle presadil Barabanov. Tréner Matikainen na to reagoval výmenou brankárov. LeNeveuova premiéra v "belasom" drese tak trvala necelých deväť minút. V bránke ho vystriedal Janus, ktorý sa v 11. minúte predviedol pekným zákrokom pri veľkej šanci Martenssona. Kryl aj pokusy Kadejkina, Chochriakova i ďalšie možnosti hostí, no čisté konto mu do konca úvodnej tretiny nevydržalo. necelých tridsať sekúnd pred sirénou ho prestrelil Martensson, ktorému nabil spoza bránky Thoresen.      Slovan sa v úvode druhého dejstva pokúšal skórovať, vytvoril si zopár šancí, ale z dobrej pozície zakončoval iba Sersen a s jeho strelou si Koskinen hravo poradil. Naopak, Janus bol v 26. minúte prikrátky na strelu Burdasova spomedzi kruhov a tak domáci prehrávali už 0:4. O tri minúty neskôr to už bolo rozdielom triedy. "Belasí" hrali presilovku, no veľmi zle, stratili puk, do brejku dvaja na jedného sa dostali Kablukov s Burdasovom a druhý menovaný zvýšil už na 5:0. Na spadnutie bol aj šiesty gól. V 36. minúte sa Kalinin ocitol sám pred bránkou, ale Janus jeho tutovku chytil. V 39. minúte zlikvidoval aj ďalšiu šancu dvojice Thoresen - Martinsson.      Slovan si zahral v úvode tretej časti presilovku, ale nedokázali si vypracovať žiadne gólové šance. V 46. minúte sa dostal do brejku Vondrka, Koskinen si však s jeho tvrdou ranou poradil. V 49. minúte sa domáci bránili minútu a šesť sekúnd dlhej presile o dvoch hráčov. Štajnoch zblokoval delovku Belova, no ostal ležať na ľade a do šatne odišiel na nosidlách a v sprievode lekárov. Chvíľku na to pretavil presilovku na šiesty gól Čudinov. V 59. minúte zaznamenal čestný úspech domácich kapitán Bartovič.      hlasy po zápase:Petri Matikainen, tréner Slovana: "SKA hralo dnes výborne, naozaj pekný hokej. Skvele korčuľovali, prihrávali si, premieňali šanca. Pre nás to bol veľmi zlý zápas. Boli sme pomalí, robili sme veľké chyby. Mali sme slabý začiatok a tak to aj pokračovalo, nevedeli sme sa nakopnúť. Vedeli sme, čo nás čaká, ale mentálne sme sa na to nedokázali pripraviť. Neviem prečo."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar