Fantázia! Mladí hráči Slovana postúpili do finále Orange Minihokej Tour!!

Tréner Boris Hosťovecký tvrdí, že chlapci vyhrali skupinu smrti

Nádherný úspech dosiahli mladí hokejisti prípravky Slovana Bratislava na tohtoročnom Orange Minihokej Tour. V konkurencii dvojnásobného víťaza celoslovenského kola tejto prvej konfrontácie najmladších hokejistov, Trenčínom, dokázali postúpiť do tohtoročného finále práve oni. Oslovili sme pri tejto príležitosti trénera mladých Belasých, Borisa Hosťoveckého a ten nám nevšedný úspech našich hráčov rád priblížil.

Pán tréner, hokejisti prípravky Slovana Bratislava sa zúčastnili turnaja Orange Minihokej Tour a dosiahli skutočne krásny úspech.

"Orange Minihokej Tour je turnajom žiakom štvrtých ročníkov v minihokeji. Hralo sa v šiestich mestách. V každom meste boli vytvorené dve skupiny po troch mužstvách , takže celkovo štartovalo 36 mužstiev. Jedna skupina bola v Trnave, odtiaľ postúpil ako celkový víťaz Ružinov, druhá skupina sa hrala v Trenčíne, z nej postúpil práve Slovan. Tretia skupina bola v Púchove, tam pravdepodobne postúpil Púchov, ale Dubnica podala protest, ale ako dopadol, to neviem. Z Martina postúpil Zvolen, z Popradu išla  Spišská Nová Ves a posledná skupina sa hrala v Prešove a jej víťazmi sa stali Košičania."

Ako sa hralo?

"V každom meste sa hralo v dvoch skupinách, ako som povedal a proti sebe hrali vždy mužstvá jednej skupiny. Podľa umiestenia v tejto miniskupine sa stretli zase mužstvá na rovnakých priečkach. Víťazi miniskupín teda hrali proti sebe vo finále."

Kto hral v trenčianskej skupine?

"Naša skupina bola skutočnou skupinou smrti. Trenčín ako hosťujúci tím vyhral obidva ročníky tohto turnaja, ale tento rok bol našou zásluhou vyradený. V absolútnom finále sme ho dokázali poraziť 8:7. V skupine sme porazili Topoľčany 16:3 a Piešťany 15:1. Trenčín porazil Partizánske 9:7 a Skalicu 22:3."

Kde uvidíme najlepších najmenších hokejistov Slovenska?

"Celoslovenské finále by malo byť buď v Steel Arene v Košiciach alebo v Bratislave, kde chcú z marketingových dôvodov spraviť tohtoročný turnaj. Všetko je ale ešte len otázka jednaní. Malo by to byť začiatkom apríla.  Vo finále hrajú dve bratislavské mužstvá, tak sa možno misky váh priklonia práve na stranu bratislavskej varianty. Je to skutočne perfektná akcia a perfektná konfrontácia úrovne klubovej práce u najmladších chlapcov, ktorí sa venujú hokeju. Vyberá sa spomedzi 36 mužstiev z celého Slovenska a najlepších šesť tímov postupuje do samotného finále. Sú to vlastne neoficiálne majstrovstvá Slovenska."

Ako sa darilo chlapcom Slovanu v minulých dvoch ročníkoch?

"Ešte sa Slovan nekvalifikoval do finále ani raz, pretože mal vždy v skupine Trenčín a ten postupoval.  A ako som povedal, Trenčín dvakrát vyhral celoslovenský turnaj. "

Je to skutočne obrovský úspech, obzvlášť ak na ceste k nemu bolo treba prekonať dvojnásobného víťaza celoslovenského turnaja.

"Viete,poviem to takto. My sme už  tento rok v troch konfrontáciách s Trenčínom prehrali. Naposledy sme hrali minulý týždeň na turnaji s Duklou a tam už som vycítil, že by sme aj mohli mať nejakú šancu. Trochu som takticky preorganizoval, tu bolo povolené hrať na 16 hráčov, čo nám skvalitnilo zostavu a veril som si, že by sme mohli nakoniec predsa len vyhrať. Tie zápasy pred tým sme sa vždy Trenčínu približovali. Prvý zápas bol jednoznačnou záležitosťou pre Trenčín, v druhom sa už trochu aj potrápili s nami, v treťom mali  namále a ten najdôležitejší duel sme nakoniec vyhrali. Takže takáto bola  postupnosť našich duelov. Všetci sa tešíme, pretože je to veľmi dobrá vizitka pre Slovan, že práca s mladými chlapcami ukazuje aj takéto pozitívne výsledky. Je vidieť, že je tam aj v tomto veku už kvalita a dá sa na ňu nadväzovať.  Ak chlapci už teraz niečo vedia, dá sa na to nadviazať a v budúcnosti by sme mohli v takomto trende pokračovať a dočkať sa pekných úspechov."

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autorka Alena Hofmanová

 

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar