Famózny Rybár zatiahol roletu a priviedol Slovan k víťazstvu 3:0 na ľade Trenčína!

Gólman Slovana kryl 55 striel Trenčanov

Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) 
Góly: 9. Róbert Huna (Kapuš), 15. Preisinger (J. Cíger, Jendek), 59. Bulík (M. Bakoš, Jackman)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: J. Cíger (Slovan) na 5 min + DKZ za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország, Salonen (Fín.) - P. Stano, Korba, 5230 divákov

Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, E. Bednár, Martin Chovan, M. Hruška, S. Tomko, Bolf - Pardavý, Ölvecký, T. Melichárek - Tybor, Gašparovič, R. Tvrdoň - Naurov, Jánoš, Koložváry - M. Filo, O. Ďuriš, P. Kopecký

Slovan: Pavol Rybár - Jackman, Bohunický, Frühauf, Hájek, J. Kováčik, Štajnoch, Trška, Jendek - M. Bakoš, Bulík, Hujsa - D. Skokan, L. Hudáček, D. Buc - Róbert Huna, Kapuš, Richard Huna - J. Cíger, Preisinger, Kalináč

Prvá tretina patrila herne Trenčínu, ale vyhrali ju hostia. Tlak a spŕška striel na bránku neboli domácim nič platné, keď z toho nevyťažili gólové zásahy. Bratislavčania predviedli prakticky len dve vážnejšie akcie a dvakrát v nich skórovali. V 9. min odrazený puk poslal do siete Róbert Huna a v 15. min Preisinger prestrelil brankára Kováča dôraznou strelou - 0:2.

Hostia vyťažili z minima maximum a v ďalšom priebehu svoj náskok úspešne strážili narúšaním súperových akcií. Domáci hokejisti nedokázali zužitkovať ani najvyloženejšie pozície a šance, triafali len do brankára súpera alebo ich strely končili zrazené protihráčmi mimo ihriska.

Slovan občas pohrozil z rýchlych protiútokov, no obraz hry sa neustále niesol v znamení snahy Dukly o zvrat. Nápor Trenčína bol však jalový. V 51. min O. Ďuriš trafil do žŕdky, ale domácim nepomohla ani hra bez brankára už tri minúty pred koncom. Naopak, v 59. min do prázdnej bránky poistil víťazstvo hostí Bulík.

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Rozhodla úvodná tretina, keď sme z prvých dvoch striel súpera inkasovali rozhodujúce góly, čo výrazne ovplyvnilo ďalší priebeh zápasu. Neboli sme v tomto stretnutí horším mužstvom. Hráči bojovali a stretnutie oddreli, nebolo nám však súdené streliť gól. Šťastiu však treba ísť v ústrety a v našej hre chýbali práve tie potrebné detaily, vyšší dôraz a agresivita pred bránkou. Bol to však pekný duel, ktorý sa musel divákom páčiť. My sa musíme z neho poučiť a stratené body získať späť v ďalších stretnutiach."

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Samozrejme, že musím vyjadriť veľkú spokojnosť nielen s výsledkom, ale aj s našou hrou, ktorej vládla veľká disciplína a bojovnosť. Na rozdiel od predchádzajúcich zápasov sme urobili iba minimum chýb. Uspeli sme chytrou hrou a toto cenné a dôležité víťazstvo nám môže len pomôcť."




jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar