Dva góly v závere na body nestačili

Hokejisti HC SLOVAN sa z prvého tripu sezóny vracajú bez bodov.

Lada Togliatti – HC SLOVAN Bratislava 5:2 (2:0, 0:0, 3:2)

Góly: 10. Bočarov (Sotnieks, Šenfeld), 19. Achmetov (Strelcov, Sinicyn), 51. Krysanov (Filatov), 59. Bumagin (Filatov) – 54. Taffe (Jeglič), 54. Cheechoo (Plastino)Zostavy:
HC SLOVAN: Brust – Meszároš, Kundrátek, Plastino, Švarný, Luža, Starosta, Pokorný – Cheechoo, Taffe, Chipchura – Nedorost, Jeglič, Valský – Viedenský, Skalický, Lušňák – Zigo, Šiška, Kubalík – Hlinka
Lada Togliatti: Ježov – Sotnieks, Gurkin, Bolšakov, Maleňkich, Korjagin, Sinicyn – Filatov, Bumagin, Johansson – Bělousov, Krysanov, Děmagin – Šenfeld, Komarov, Bočarov – Achmetov, Zernov, Strelcov – MokšancevBelasí nastúpili do zápasu zle a už od úvodu diktovali tempo hry domáci hokejisti, ktorí však nevedeli nájst recept na Brusta. Ježova ohrozil prvýkrát zo strany Slovana Hlinka, no mieril len do jeho hrude. Tlak Lady priniesol ovocie v 10. minúte, po prieniku Sotnieksa sa zblízka nemýlil Stanislav Bočarov. Naši hráči mali na hokejke vyrovnanie po tlaku druhej formácie, Valského strely i následné dorážky vyriešil Ježov. Keď už sa zdalo, že tímy pôjdu do šatní za stavu 1:0 sa dostal puk do obranného pásma Slovana, Brust si nerozumel s obrancami čo využil Achmetov a zvýšil na rozdiel dvoch gólov.Druhá tretina sa už odohrávala so zlepšeným výkonom našich hráčov. Tí nastúpila po nevydarených prvých dvadsiatich minútach v pomiešanej zostave. Tlak Slovana však často prerušovali vylúčenia, ktoré vznikali faulami pri brejkových situáciach Lady. Jedno z nich takmer zakončil gólom Mokšancev. Kontaktný gól Slovana žiaľ nepriniesli strely Cheechooa, ktorého vychytal Ježov, ani Kundrátka a Švarného, tí minuli bránu Lady. Tretí gól mal na hokejke Demagin, ľavým betónom sa zaskvel Barry Brust. V 55. minúte narazil nešetrne Belousov na mantinel Tomáša Starostu, ktorého museli vyniesť na nosidlách a Slovanu bola ponuknutá päťminútová presilovka. Slovanisti s ňou však nenaložili vôbec podľa predstá, jedinou šancou bola strela Jegliča, s ktorou si Ježov poradil. Po vypršaní trestu sa do úniku dostal Krysanov, položil si Brusta a zvýšil už na 3:0. Slovanisti sa však nevzdali, po tlaku v v bránkovisku prekonal brankára Lady prvýkrát v zápase Jeff Taffe. Našich hráčov vstrelený gól povzbudil a po pár sekundách hry si otvoril strelecký účet aj Jonathan Cheechoo - 3:2. Veľkú šancu na vyrovnanie mal Plastino, spomedzi kruhov trafil nad bránu. Definitívne rozhodli domáci o zisku troch bodov štvrtým gólom v presilovej hre v 59. minúte, následne sa tešili aj z piateho presného zásahu v početnej výhode o dvoch hráčov.  Miloš Říha: Druhý zápas po sebe vonku, druhá prehra. Začiatok sme prespali, urobili sme niekoľko chýb, po ktorých sme inkasovall. Hra sa následne vyrovnala, no dneska sme sa v dvoch tretnách takmer nedostávali do šancí, tie prišli až v tretej tretiny. V nej sme hrali nátlakový hokej stiahli výsledok na 3:2, no po hrubej chybe prišiel štvrtý, rozhodujúci zásah Lady. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar