Dukla bola efektívnejšia a odnáša si tri body

Po reprezentačnej prestávke ešte tri zápasy

Slovnaft extraliga 2010/2011 - 51. kolo základnej časti:

HC Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Góly: 42. J. Kováčik (L. Hudáček, Róbert Huna), 43. D. Skokan (Kapuš) - 13. Gašparovič (R. Tvrdoň, S. Tomko), 28. Bolf, 32. Tybor (Gašparovič), 59. Mikula (Blatný)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Valach, M. Novák, 2750 divákov.

Zostavy:
Slovan: Pavol Rybár (33. T. Pék) - Jackman, Bohunický, J. Kováčik, Štajnoch, Cartelli, Hájek - M. Bakoš, Bulík, Uram - Róbert Huna, Lipiansky, L. Hudáček - D. Skokan, Kapuš, D. Buc - J. Cíger, Surovka, Jendek
Trenčín: T. Hiadlovský - Sekeráš, E. Bednár, Martin Chovan, S. Tomko, Jarábek, Bolf - Mikula, Blatný, T. Melichárek - Tybor, Gašparovič, R. Tvrdoň - Naurov, O. Ďuriš, Koložváry - Filo, Daňo, P. Kopecký

Oba tímy oslabené o niekoľkých kľúčových hráčov začali bez rešpektu, no v improvizovaných zostavách viazla súhra a mnohé náznaky šancí do koncovky nedospeli. Hráči začali zamestnávať gólmanov častou streľbou zo všetkých pozícií, no domáci Pavol Rybár a aj hosťujúci Tomáš Hiadlovský boli oporami svojich tímov. Po perfektnej prihrávke z hĺbky obranného pásma na útočnú modrú sa na trenčiansku bránku z pravej strany rútil Kapuš, ale Hiadlovský sa vyznamenal. V 13. min sa ocitol pred Rybárom na chvíľu nepokrytý Gašparovič, čo mu stačilo na usmernenie Tvrdoňovej prihrávky za Rybárov chrbát - 0:1. V 15. min po obrovskej chybe hostí zostal sám pred ich bránkou Róbert Huna, položil si Hiadlovského na ľad, no nedopravil puk do bránky.

Slovan v druhej tretine zvýšil tempo. V 27. min Uram vysunul do brejku obrancu Štajnocha, tomu sa hodil jeden z trenčianskych bekov pod nohy a obaja sa zrazili s gólmanom Hiadlovským. Ten sa po ošetrení opäť postavil do trenčianskej bránky a ďalej svojimi neuveriteľnými zákrokmi privádzal hráčov Slovana k zúfalstvu. O minútu neskôr vystrelil obranca Bolf spoza ľavého kruhu, jeho nie príliš prudká "plávajúca" strela k vzdialenejšej žŕdke sa obtrela o Rybárovu lapačku a skončila v sieti - 0:2. V 32. min hrali hostia presilovku pri vylúčení Jackmana a v neprehľadnej situácii pred Rybárom sa najlepšie zorientoval Tybor, keď dostal vyrazený puk po Gašparovičovej strele za chrbát bratislavského gólmana - 0:3. Do bránky Slovana následne prišiel Pék. Trenčania opäť vďaka Hiadlovskému prežili bez ujmy aj štvorminutové oslabenie za nebezpečnú hru vysokou hokejkou mladého Daňa. V druhej tretine domáci predčili vojakov v streľbe v pomere 19:9, no prehrali ju 0:2.

Až v 42. min sa podarilo Slovanu prekonať Hiadlovského, keď pri vylúčení Ďuriša Jozef Kováčik spoza kruhov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:3. Chvíľkovú stratu koncentrácie Dukly využil už o 21 sekúnd Dávid Skokan, ktorého pred Hiadlovským zle prikryl Tomko a Slovan znížil na rozdiel jediného gólu - 2:3. Okamžite nasledoval oddychový čas trénera hostí Dušana Gregora. Trenčania sa na chvíľu dokázali vymaniť zo zovretia Slovana, no domáci stupňovali tlak v snahe vyrovnať. Záverečných 10 minút tretej tretiny prinieslo vynikajúci a rýchly hokej s množstvom šancí na oboch stranách. V 54. min po ďalšej nádhernej prihrávke J. Kováčika na útočnú modrú sa na Hiadlovského rútil osamotený Libor Hudáček, no zo súboja opäť vyšiel víťazne trenčiansky brankár. Dva a pol minúty pred koncom si vybral oddychový čas domáci kouč Zdeno Cíger a Pék odišiel z bránky. Hráči Slovana však power-play vôbec nezvládli a sériu trenčianskych streleckých pokusov na prázdnu bránu domácich zakončil po necelej polminúte úspešne Mikula - 2:4.

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Efektivita nám dnes viazla. Mali sme dosť šancí aj samostatných nájazdov. Keby sme dali skôr gól... Škoda zbytočných rýchlych gólov, ktoré sme inkasovali. Tímu chýba šťava, šarapatí u nás choroba, brankári sú chorí, preto sme striedali Rybára. V podstate všetci hráči pokašliavajú. Cítiť to na našej hre, formácie sú rozbité, súhra viazne. Ďakujem chlapcom, že bojovali do konca a nevzdali to."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Odvážame si tri body, takže z našej strany je spokojnosť. Slovan bude zrejme naším súperom v štvrťfinále, takže sme si proti nemu vyskúšali niekoľko vecí. Vieme o našich dobrých stránkach, no aj o tých slabších. Play off však bude určite o niečom inom. Víťazstvo je to však cenné, vážim si ho a chlapcom chcem zaň poďakovať."



jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar