Dorastenci Slovana pred novou sezónou

Ako sa pripravuje náš dorast na ďalší hokejový ročník?

Hokejisti dorastu Slovana Bratislava obsadili v minulej sezóne nepopulárnu štvrtú pozíciu, keď podľahli Zvolenu vo vyrovnanej sérii v boji o bronzovú medailu dvakrát najtesnejším rozdielom 2:3. Ako sa pripravujú na novú sezónu, sme sa spýtali staronového trénera Imricha Antala, ktorý povedie dorast Slovana Bratislava s ešte v minulej sezóne aktívnym hráčom áčka Slovana, Rudolfom Jendekom.

"Na základe mojich skúseností s mládežníckym hokejom si myslím, že sme spravili kvalitnú a pre chlapcov zaujímavú letnú prípravu, po ktorej ukázali chlapci, že sa zlepšili. Uskutočnili sme dve merania, testovania, v ktorých sme zistili nárast výkonnosti."

Letná príprava bola pre chlapcov spestrená aj Jozefom Báčikom a do jej organizácie sa zapojil aj vedúci mužstva, taktiež výborný športovec, Tibor Hauser. "Boli sme taký jednoliaty tím nadšencov, ktorí pracovali s chalanmi. Celú letnú prípravu sme robili "vlastnou váhou" a vôbec sme nechodili do posilňovne, čo sa nám ukázalo ako výborný ťah," dodal tréner Antal.

Na ľade začali mladí slovanisti 25. júla, týždeň pred nástupom naň sa konal prípravný kemp s prípravou na suchu. Letnú prípravu absolvovalo 38 hráčov, tí najlepší, všetky "deväťdesiatpäťky" však ostali v juniorke. Teraz sú tréningy ráno po 45 minút, poobede je 75-minútový tréning.

Belasí majú za sebou už aj prípravné zápasy, doma podľahli Třincu 0:4, zvíťazili vo Vsetíne 4:3. Podobne ako iné tímy, ktoré to nemajú ďaleko na Moravu, aj Slovan sa stretáva už tradične v príprave práve s moravskými mužstvami (ďalšie zápasy budú aj s Jihlavou či Zlínom), len jeden z prípravných zápasov je naplánovaný so slovenským tímom, keď sa Belasí stretnú s Ružinovom. "Máme veľmi mladé mužstvo, v tíme je veľa hráčov ročníka 1996, momentálne máme aj dosť hráčov v reprezentačných výberoch, takže hráme zatiaľ v takej dosť oklieštenej zostave. To nám ale vyhovuje, pretože je tu takto priestor, aby sa všetci mohli pobiť o miesto v zostave," zhodnotil prvé prípravné zápasy tréner Antal.

Spolu s odchovancami sa prípravy zúčastnilo aj niekoľko hráčov iných mužstiev. Zo Zvolena prišiel Marko Halama. "To bol najlepší ťah, aký vedenie urobilo. Sú o ňom vynikajúce referencie, je všestranne športovo nadaný, testovali sme ho v lete, má veľký herný prehľad v mnohých športoch. Sme veľmi radi, že posilní naše mužstvo. Máme tu pár hráčov ešte na skúšku z Ružinova, máme tu aj jedného obrancu z Nových Zámkov. Z Ružinova sú tu Blaho, Kratochvíla, Takáč, Lohyňa, Blaho, Cút, Tibenský. Všetko závisí od toho, ako sa vyskladá mužstvo v juniorke, koľko hráčov z dorastu v ňom ostane, podľa toho zase my budeme dopĺňať náš tím, zakončil úvodnú informáciu o svojom tíme jeden z jeho trénerov, Imrich Antal.

jk, zdroj: Webhokej24.sk, fotografia Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar