Domáci Minsk otočil zápas v závere

Slovanu sa ani v Minsku nepodarilo dotiahnuť dobre rozohraný zápas do víťazného konca a ako už niekoľko krát v tejto sezóne stratil body v záverečných minútach.

Dinamo Minsk - HC SLOVAN Bratislava 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Góly: 47. Lisovec (Blum, Kovyršin), 53. Pulkkinen (Howden, Wiercioch) - 8. Rau (Řepík, Taffe). Rozhodovali: Vasiliev, Kočetov – Antonov, Šadrin, vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6763 divákov.
Dinamo Minsk: Enroth – Chenkeľ, Wiercioch, Lisovec, Blum, Osipov, Jevenko, Gotovec – Tereščenko, A. Kosticyn, S. Kosticyn – Pulkkinen, Booth, Howden – Kogaljov, Pavlovič, Kovyršin – Litvinov, Drozdov, Kitarov – Volkov
HC SLOVAN Bratislava: Štěpánek – Gelinas, Sersen, Klok, Grman, Meszároš, Jánošík, Švarný – Řepík, Taffe, Červený – Sukeľ, Jeglič, Bailey – Hrnka, Lamper, Sloboda – Chipchura, Rau, Baranov.
Obaja súperi sa v úvode snažili o aktívnu hru, ktorá sa prelievala z jednej strany na druhú. V ôsmej minúte však domáci faulovali a Rau využil početnú prevahu na strelenie prvého gólu Slovana - 0:1. Minsk mohol odpovedať rovnako v presilovke, ale Slovan zahral oslabenie dobre. V závere prvej tretiny sa "belasí" tešili z druhého gólu, ten však arbitri po zhliadnutí videozáznamu sporne neuznali pre údajné postavenie hráča v bránkovisku. Štěpánek vzápätí chytil tutovku Bluma, Slovan si udržal pred prestávkou tesný náskok.V druhej tretine mali zo začiatku šance domáci hráči, ale Slovan mohol kontrovať po rýchlom brejku. Sukeľ potiahol puk po pravej strane, naservíroval ho Lamperovi, ten však trestuhodne šancu zahodil. Domáci sa v týchto fázach snažili o vyorvnanie, čoraz viac otvárali hru a "belasí" čakali na svoju príležitosť. Skóre sa však nezmenilo ani po dvoch presilovkách, ktoré hralo Dinamo, pričom tú druhú prerušila siréna oznamujúca koniec druhého dejstva.Slovan sa ubránil aj na začiatku tretej tretiny, a to aj vďaka brankárovi Štěpánkovi, ktorý zlikvidoval šancu Wierciocha. Bratislavčania túžili po výhre, húževnato bránili, ale napokon v 47. minúte inkasovali. Vyrovnanie prišlo po skrumáži pred bránkou a dorážke z hokejky Lisovca. Odpoveďou Slovana na gól domácich bola šanca Gelinasa, ale v 53. minúte dostal puk do brejku na útočnej modrej čiare Pulkkinen a v samostatnom úniku nezaváhal - 2:1. Domáci si tesný náskok udržali aj počas záverečnej minútovej power play Slovana.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar