Dnes spoznáme kompletnú semifinálovú štvoricu

V stredu na programe dva siedme zápasy

To, že naši hráči nastúpia dnes na rozhodujúci siedmy zápas play-off, už viete. Priamo v Bratislave spoznáme tretieho semifinalistu no do partie semifinalistov dnes pribudne ešte jeden účastník- bude ním buď Banská Bystrica alebo Zvolen.

Sériu medzi Banskou Bystricou a Zvolenom rovnako "rozuzlí" až siedme stretnutie. Paradoxom je, že v tohtosezónnych súbojoch týchto súperov vo vyraďovacej časti ešte ani raz neuspel domáci tím. Zvolenčania trikrát triumfovali v Banskej Bystrici (5:3, 5:4 a 5:1 sn), zverenci trénera Milana Staša pod Pustým hradom zvíťazili tiež tri razy (3:0, 4:3 sn, 3:2 sn). Domáci Zvolen mal v pondelok veľkú šancu spečatiť postup medzi kvarteto najlepších tímov, ale nestačilo mu ani tesne vedenie v úvode 59. min. Duel dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých po presnom zásahu domáceho Vladislava Baláža z prvej série vyrovnal v druhej Ján Sýkora a ten istý hráč v piatej dvojici nájazdov rozhodol o tom, že "barani" majú stále šancu zabojovať o premiérový prienik do semifinále play-off. "Napriek prehre sa nevzdávame, ideme do Banskej Bystrice s tým, že sa budeme snažiť zvíťaziť a postúpiť," zhodnotil asistent zvolenského trénera Jozefa Škraka Vladimír Klinga. Hlavný kormidelník banskobystrických hokejistov Milan Staš naznačil pred rozhodujúcim siedmym duelom zmeny: "Pred rozhodujúcim zápasom musíme niečo zmeniť. Ako keď miešate kávu stále v smere hodinových ručičiek a raz to budete robiť v protismere. V pondelok sme celý čas ťahali za kratší koniec, ale chlapci ukázali nezlomnú vôľu. Nechceli sa zmieriť s tým, že sa táto séria skončí. Dali do toho všetky sily a vyrovnali, aj keď musím povedať, že sme mali aj šťastie."

Na záver si povedzme, ako by mohli vyzerať semifinálové dvojice. V prípade, že vyhráme my a aj Banská Bystrica, našim súperom budú Košice a na Bystricu čaká Poprad. Ak by Bystrica prehrala, my by sme v semifinále nastúpili proti Popradu a Zvolen by cestoval na prvé semifinálové zápasy do Košíc. S inou variantou ako postupom Slovana do semifinále pochopiteľne nikto z nás neráta..


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar