Dnes nás čaká tretie mužstvo ligy- Banská Bystrica

Zvláštny zápas pre Mira Laža

Dnes nás čaká nesmierne náročný zápas, keď cestujeme do Bystrice.

Najbližšie tri zápasy preveria, či definitívne nastal zvrat k lepšiemu. V troch zápasoch po sebe nás čaká tretia Bystrica, druhý Poprad a prvé Košice.

Do Bystrice prichádzame s výbornou formou. V roku 2011 sme nestratili ani jeden bod, v troch zápasoch zo štyroch sme nedostali viac ako jeden gól. Navyše sa nám vrátili zranení hráči, chýba už len útočník Nedorost.

Banskej Bystrici sa až tak nedarilo, no naposledy doma porazili barani silný Poprad. Hladiny extraligových vôd rozvírili Banskobystričania ziskom dvoch odchovancov Slovana- Mira Laža a Erika Weissmana. Lažov debut v Bystrici dopadol výborne- Miro zaznamenal gól a asistenciu. Dnes odohrá svoj prvý zápas proti Slovanu odkedy zo Slovana odišiel do KHL.

Vzájomná bilancia z tejto sezóny hovorí v prospech Bystrice, ktorá doma dvakrát vyhrala a zvíťazila aj u nás. Súčasná forma však hovorí jednoznačne pre nás.

Banská Bystrica je nesmierne silná najmä v ofenzíve. Bystričania disponujú viacerými veľmi kvalitnými útočníkmi medzi ktorích patria už spomínaní Lažo s Weissmanom, ale i Hvila, Šechný, Hlinka, Sýkora, Tománek. Našou silnou zbraňou v tomto súboji by mal byť Pavol Rybár. Skúsený gólman chytil v tejto sezóne druhý dych a momentálne s priam reprezentačnou formou jednoznačne dominuje všetkým brankárov v našej navyššej súťaži. Ak mu obrana pomôže tak ako v Trenčíne, kde sme vyhrali na nulu, tak sú naše šance na výhru v Bystrici veľmi veľké.

Medzi treťou Bystricou a našim Slovanom je 11 bodový rozdiel. V prípade výhry si upevníme štvrté miesto a na Bystricu sa dotiahneme na rozdiel 8 bodov. Zápasov do konca základnej časti ostáva ešte dostatok na to, aby sme Bystricu mohli vystriedať na tretej priečke. Bolo by to krásne. Prvý a veľmi ťažký krok nás čaká už dnes. Všetci si želáme, aby sme vykročili tou pravou nohou. Slovan do toho!

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar