Dnes hrajú úvodný domáci zápas Modré krídla!

Už dnes vykorčuľuje tím Modrých krídel Slovan na svoj historický prvý zápas. Svoju premiéru v Tipos Slovenskej hokejovej lige si B-tím Slovana Bratislava odbije proti HK iClinic Skalica. \r\n\r\n

Zaujímavosťou je, že 1. hokejová liga sa na najväčší hokejový štadión na Slovensku – Zimný štadión Ondreja Nepelu - vracia po bezmála štyridsiatich rokoch, kedy ešte vo federálnej česko-slovenskej lige zostúpil Slovan Bratislava ako jeden z troch slovenských účastníkov do nižšej súťaže. V ére samostatnosti sa však jedná o historicky premiérový prvoligový zápas v chráme slovenského hokeja.


Hlavný tréner tímu Rudolf Jendek oznámil, že na zápasovej súpiske počíta s dvadsiatimi dvoma hráčmi – pätnástimi útočníkmi, ôsmimi obrancami a dvoma brankármi. V bráne by mal od úvodu dostať šancu Samuel Hlavaj.


„Player to watch“ – František Dej (číslo 22)

V tomto zápase sa oplatí sledovať hráča s číslom 22 na bielom drese. Bude ním najmladší hráč Krídel, talentovaný iba 16-ročný František Dej. Bratislavský odchovanec a bývalý kapitán juniorských výberov HC Slovan Bratislava by mal nastúpiť ako center tretej formácie s Abaffym a Ožvaldom na krídlach.


Naopak najskúsenejším členom kádra bude v dnešnom zápase 28 ročný asistent kapitána Dušan Kľučiar, ktorý sa predstaví v prvej lajne po boku Danišovského a Urama. Mužstvo totiž na zápas proti súperovi zo Záhoria nastúpi zatiaľ bez svojho kapitána a najväčšej hviezdy Miroslava Preisingera, ktorý momentálne figuruje na súpiske A-tímu HC Slovan Bratislava. 


Skvelou správou je, že vekový priemer zostavy trénera Jendeka pred úvodným zápasom sezóny nedosahuje ani 20 rokov, čo jasne svedčí o napĺňaní vopred deklarovanej snahy dať v projekte Modrých krídel šancu najmä mladým hráčom.  


Hlavný tréner si však plne uvedomuje, že tím čaká dlhá cesta, no zároveň priznáva: "Chceme vyhrávať! Myslím, že aj s mojim asistentom Rišom Kapušom, či manažérom Mirom Lažom to máme v krvi a budeme k tomu viesť aj našich chlapcov!"


Začiatok zápasu je naplánovaný na 18:00 h. Majitelia sezónnych vstupeniek HC SLOVAN budú mať na domáce zápasy Modrých krídiel vstup v rámci svojich permanentiek, pričom pre ostatných fanúšikov platí jednotná cena individuálnych zápasových vstupeniek v hodnote 5 eur a systém voľného sedenia. Pre zápas, ktorý sa odohrá v režime „OTP“ budú predbežne k dispozícii sektory A9, A10 a A11.


Tešíme sa na Vás!

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar