Dnes domáci zápas proti fínskej KalPA Kuopio

Hneď na úvod European Trophy súper zvučného mena

Dnes začína pre našich hokejistov vrchol prípravy. Presne o 18.00 sa hodí úvodné buly súboja European Trophy. Hokejky skrížime s hráčmi KalPa Kuopio.

V stredu popoludní si vyskúšali Fíni ľad v hlavnej hale, kde mali naprogramovaný tréning. Do Bratislavy pricestovali okolo deň pred začiatkom zápasu.

KalPA Kuopio je veľmi zaujímavý súper, ktorý chce do dvoch rokov získať titul majstra Fínska. Viac ako z polovice vlastní KalPu Sami Kapanen, ktorý by mal zasiahnuť do diania aj na našom ľade. Klub má však aj ďalších zaujímavých akcionárov, medzi ktorých patria také hviezdy NHL ako Kimo Timmonen  či Scott Hartnell. Oficiálne čísla hovoria o tom, že Kapanen vlastní cca 50,5% akcii, Timmonen 8 a Hartnell 5.  KalPA hrá domáce zápasy v päťtisícovej aréne a priemerná vyťaženosť haly je 80%.

Na dresoch hráčov fínskeho mužstva by ste márne hľadali čísla 1 a 27. Obe totiž klub vyradil na počesť ich nostieľov. 1-.ku mal Pasi Kuivalainen a 27-čku Jouni  Rinne.

Na domáci ľad vykorčuľujeme v tmavých dresoch značky Reebok. V rovnakých dresoch sme odohrali aj prípravný zápas proti Komete Brno, avšak teraz bude na dresy doplnené krásne logo 90. výročia klubu. Na stretnutie sa v predpredaji na Ticketportali predalo doposiaľ okolo 700 lístkov. Predaj vstupeniek bude pokračovať aj v deň zápasu a to v pokladniach zimného štadióna. Tie sa otvoria o 16.00. Deti do 6 rokov majú vstup zdarma, ostatní fanúšikovia majú vstupné jednotné 5 EUR.

Od 17.00 budú naše cheerleaderky predávať oficiálny bulletin k European Trophy, ktorý sme pre vás pripravili, aby sme vám spríjemnili čakanie pred zápasom a cez jednotlivé prestávky. Cena bulletinu je stanovená na 2 EUR.  Aby ste sa vyhli dlhému čakaniu u našich dievčat, pripravte si symbolické 2 EUR vopred. Dievčatá budú aj na prvom aj na druhom poschodí zimného štadióna.

Zápas začína o 18.00. Tešíme sa na vás.

Slovan do toho!

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar