Defenzíve HC SLOVAN vypomôže Jiří Kučný

Český obranca sa s HC SLOVAN dohodol zatiaľ na zmluve do konca januára.

Belasí majú na listine dlhodobo zranených aktuálne až troch obrancov. Už k skôr absentujúcej dvojici Matic Podlipnik, Marek Hudec, sa žiaľ v pondelok v tretej tretine zápasu s Trenčínom pripojila aj čerstvá posila obranca Brett Carson. Kanadský bek si okrem gólu privodil zranenie v hornej časti tela. Dnes ráno podstúpil v ružinovskej nemocnici operáciu, jeho rekonvalescenciu odhadli kluboví lekári na 4 až 6 týždňov.  

Túto nepríjemnú situáciu v nabitom januárovom kalendári, kedy odohrajú belasí až osem stretnutí, z toho šesť pred vlastnými fanúšikmi, vyriešilo vedenie HC SLOVAN Bratislava príchodom skúseného českého obrancu Jiřího Kučného, ktorý mužstvu vypomôže zatiaľ do konca aktuálneho mesiaca.

„Po zranení Bretta Carsona sme ešte v pondelok večer zisťovali jednotlivé možnosti príchodov perspektívnych slovenských obrancov z českej najvyššej súťaže. Žiaľ v období, kedy mužstvá bojujú o čo najlepšie postavenie v tabuľke, nám vytipovaných hráčov ani na dobu jedného mesiaca nebol žiadny klub ochotný uvoľniť. Spoločne s trénerským tímom sme sa napokon rozhodli zatiaľ do konca mesiaca angažovať Jiřího Kučného. Skúsenosti hráča, ktorý pôsobil niekoľko rokov v najvyššej českej súťaži, by nám mali v dôležitých januárových zápasoch pomôcť,“
ozrejmil situáciu generálny manažér HC SLOVAN Juraj Bakoš.  

Jiří Kučný (nar. 1983) začínal s hokejom v rodnom Vsetíne. Veľkú časť svojej hokejovej kariéry spojil s najvyššou českou súťažou, kde má na konte viac ako 400 stretnutí. Na dve sezóny si dôrazný defenzívny bek odskočil aj do Žiliny, ešte skôr si štarty pripísal v tíme HKM Zvolen. 

Aktuálny ročník začal fyzicky dobre stavaný obranca (185 cm, 90 kg) v drese pražskej Slavie, kde v poslednom období odohral 10 stretnutí a zamieril práve do Slovana. 

Prvý tréning absolvoval Jiří Kučný s belasými už dnes dopoludnia. V prípade, že klub stihne vybaviť všetky administratívne náležitosti, do prvého zápasu by mohol naskočiť už zajtra na ľade Liptovského Mikuláša. 

HC SLOVAN víta českého beka vo svojom mužstve a verí, že mu prostredie v Bratislave sadne a v náročnom mesiaci klubu významným spôsobom pomôže. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar