Clint Windsor: Mužstvu chcem byť oporou

Kanadský gólman Clint Windsor má za sebou v HC SLOVAN prvý tréning. O jeho pocitoch tesne po prílete porozprával v rozhovore pre hcslovan.sk

Ako sa zrodil tvoj príchod do Slovana?
Mal som otvorený kontrakt v tíme Orlando Solar Bears, ktoré pôsobí v zámorskej East Coast Hockey League. Asi týždeň a pol po štarte kempu mi volal agent, že mám možnosť podpísať kontrakt v Slovane. Zistil som si, aký veľký klub má o mňa záujem, tiež veľa pozitívnych informácií o meste a organizácii. Neváhal som, chopil sa šance a som v Bratislave. Verím, že sa  ponuknútej príležitosti chytím a prežijem na Slovensku výbornú sezónu.
Za posledné dni máš za sebou náročné cestovanie....
Áno, veď na začiatku októbra som zo svojho rodiska, Hamiltonu v Kanade, cestoval autom 19 hodín do Orlanda. O viac ako týždeň som sa po dohode so Slovanom vydal autom 19 hodín naspäť do Kanady, kde som si vybavil niekoľko administratívnych náležitostí a z Toronta priletel do Viedne.
Pricestoval si sám, bude ti niekto počas pobytu v Európe robiť spoločnosť?
Väčšinu času budem sám. Rodina i priateľka pricestujú za mnou v období Vianoc.
Dnes si bol prvýkrát na ľade, aký bol tréning?
Bol som na ľadovej ploche s trénerom brankárov a dvoma hráčmi. Po pár dňoch tréningového výpadku bolo dobré chytiť si zopár pukov a byť v pohybe. Teším sa už na zajtrajší tréning s celým kádrom.
Aké sú tvoje prvé pocity po príchode do Bratislavy?
Veľa som toho zatiaľ nevidel. Chlapci mali dva dni voľna. Verím, že keď sa s nimi v kabíne bližšie zoznámim a bude na to potrebný priestor, obzriem si aj mesto. Čas trávim zatiaľ na hoteli a zimnom štadióne. Budúci týždeň, by som sa mal presťahovať do bytu. Všetko je ale skvele zorganizované, je o mňa výborne postarané, som spokojný.
Čerpal si informácie o Slovane aj od svojho bývalého spoluhráča Michaela Brodzinskeho?
Áno, s Brodzim som nastupoval v Orlande. Vlani posilnil Slovan na začiatku kalendárneho roka. Sezóna sa pre tím neskončila majstrovským titulom, no napriek tomu so mnou zdieľal veľa pozitívnych informácií. Páčilo sa mu v klube, rovnako aj v meste. Odporučil mi dohodnúť sa na zmluve a zaželal mi veľa šťastia.
Aké ciele máš v novom pôsobisku?

Sústredím sa na to, aby som podával optimálne výkony. Chcem byť mužstvu oporou, predviesť čo najviac zákrokov, tak aby sme mali aj s mojou pomocou šancu vyhrať každý jeden zápas. Teším sa na svoj debut v bráne.    

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar