Bratislavu vnímam ako môj druhý domov!

Z kanadského Calgary pricestoval dnes ráno do Viedne gólman Barry Brust, spoločnosť mu robila priateľka a ich dva malé psíky.


Aké sú prvé pocity Barryho Brusta len krátko po návrate do známeho prostredia?
Skvelé, veľmi som sa do Bratislavy tešil. Prežil som tu krásne dve sezóny v KHL, chcem na ne nadviazať aj teraz v slovenskej extralige. Mesto a klub mi veľmi prirástli k srdcu, úprimne môžem povedať, že Bratislavu beriem ako svoj druhý domov.Pred pár mesiacmi vyzeral tvoj možný príchod do klubu takmer ako nemožný, Slovan riešil finančné problémy, po siedmich rokoch končil v KHL...
Vedenie klubu sa čelom postavilo k problémom a dlhom z minulých období, čo si veľmi cením a som rád, že to celé takto dopadlo. KHL je náročná súťaž, nie je jednoduché zabezpečiť jej financovanie. Ako som už povedal, ku klubu mám pozitívny vzťah. Manažment oslovil môjho agenta s myšlienkou návratu, predostreli mi podmienky a dohoda bola rýchlo uzavretá.Ktoré boli rozhodujúce faktory pre návrat do Slovana?
Mám rád trénerský tím, hlavného trénera poznám z pôsobenia v Slovane ešte z čias KHL. Ďalej je to kabína, s veľa chlapcami som už hral a teším sa na nich. V neposlednom rade sú to skvelí fanúšikovia, ktorí sú najlepší akých som kedy zažil, vytvárajú nám neskutočnú atmosféru. Bude opäť pekné vykorčuľovať na ľad za ich ovácií. Páči sa mi aj samotné mesto.Tešíš sa na konkrétne miesta, ktoré chceš navštíviť?
Veľmi sa mi páčilo Staré mesto a prostredie okolo centra Eurovea pri nábreží Dunaja, kde som aj býval a chcel by som si tu nájsť byt tiež túto sezónu. Pricestoval som s priateľkou a psíkmi, budeme spolu v Bratislave počas celej sezóny.Minulú sezónu si odohral v KHL, nebola z tvojej strany snaha zotrvať v najkvalitnejšej európskej súťaži?
Áno, nastupoval som najskôr v Číne, v Kunlune, neskôr som sa dohodol na zmluve v Novgorode. Myslím, že som prežil dobrú sezónu, dosiahol slušné čísla. S Novgorodom prebiehali isté rozhovory o pokračovaní, nakoniec sa rozhodli ísť inou cestou a veci sa vyvinuli tak, že dnes som v kabíne Slovana, čo ma veľmi teší.Aké sú tvoje ciele v novom ročníku Tipsport Ligy?
Bude dôležité aby sme sa etablovali v najvyššej slovensej súťaži. Čakajú nás stretnutia s novými mužstvami, predpokladám, že na Slovan sa celé Slovensko teší. Myslím, že náš tím má kvalitu. Chcem mu pomôcť k víťazstvám, vytvoriť s druhým gólmanom Habalom kvalitnú dvojicu. Verím, že nám vyjde základná časť a načasujeme formu na playoff. Som tu dve sezóny, bolo by pekné priniesť do Bratislavy majstrovský pohár. Hra a výsledky by mali lákať fanúšikov na naše zápasy, dúfam že budú chodiť v čo najväčších počtoch, vytvoria nám skvelú atmosféru a my ich potešíme v podobe víťazstiev, ktoré asi už trošku aj chýbali. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar