Bratislavu si pamätám aj vďaka skvelej atmosfére

Oficiálny web hcslovan.sk sa rozprával s nováčikom v našom kádri, fínskym bekom Tommim Taimim.

Po roku v čínskom Kunlune pokračuje tvoja kariéra v Slovane, čo rozhodlo pre presun do Bratislavy?
V novom ročníku som chcel pokračovať v nadnárodnej KHL. Prišla ponuka zo Slovana, ktorý je skvelým miestom na mape celej súťaže.  Je výborné hrať jednu z najlepších svetových líg a zároveň byť v západnej Európe. Pozeral som sa na to aj z pohľadu rodiny, mám dve deti a oproti minulej sezóne budeme blízko Fínska. Zavážilo aj mesto Bratislava, ktoré je krásne, tiež skvelá atmosféra počas domácich zápasov.Atmosféru máš v pamäti pravdepodobne zo vzájomných duelov...
Áno, pamätám si ju ešte ako hráč Amuru, minulý rok som prišiel s Kunlunom. Atmosfera je v Bratislave skutočne parádna, nie je sa preto diviť, že ju chvália všetci čo prídu do arény Slovana hrať. Je vidieť, že ide o hokejové mesto, fanúšikovia sú nadšení oddaní a neúnavne povbudzujú svoje mužstvo.Stihol si si pozrieť aj niečo viac z mesta?
Pri vzájomnom zápase sme navštívili len reštaurácie v okolí zimného štadióna. Predsa príliš veľa času sme pred stretnutiami nemali. Počul som však, že staré mesto je veľmi pekné, teším sa teda v lete, že si ho pozriem lepšie.Prichádzaš do mužstva ako nováčik, poznáš v ňom niekoho?
Zatiaľ som sa prilíš nepozeral na súpisku. Viem však, že minulý rok sa mužstvo skladalo zo slovenských hokejistov, tiež ste mali niekoľko legionárov. Z pôsobenia vo Fínsku poznám Žiga Jegliča, ten však Bratislavu mení za Novgorod. Na všetkých sa teším, na spoznávanie bude dosť času v sezóne.Pýtal si sa niekoho na Slovan?
Zhováral som sa s Martinom Bakošom, s ktorým sme hrali v Kunlune a v Slovane strávil niekoľko sezón. Klub mi odporúčil a pridal aj niekoľko rád ohľadom bývania, či mesta.Bude ti počas sezóny robiť spoločnosť aj rodina?
Na začiatku letnej prípravy tu budem sám. Predsa v lete nás čakajú tvrdé tréningy, veľa driny. Zároveň chcem zariadiť veci okolo bytu, tak aby bolo všetko pripravené na príchod rodiny. Tá by mala prísť na konci augusta. Kunlun bola tvoja druhá zastávka v KHL, aká bola sezóna v Číne?
Bol to pre mňa zaujímavý rok. Nikdy by som nepovedal, že budem hrať hokej v Číne. Mali sme dobré mužstvo, hralo tam niekoľko krajanov. Myslím, že sezóna vyšla tak tímu, ako aj mne.  Obľúbil som si tiež mesto Peking, aj keď doprava bola pre jeho veľkosť občas problematická. Celkovo som si to však užíval, bola to pre mńa dobrá skúsenosť.S akými cieľmi vstúpiš do novej sezóny?
Jasným cieľom je pomôcť svojimi výkonmi dosiahnuť playoff. Som ofenzívne ladeným obrancom, rád držím puk, rozohrávam ho a zakladám útoky. Verím tiež, že tímu pomôžem aj nejakými bodmi v produktivite, tak ako som to dokázal aj v minulosti.Pred niekoľkými rokmi patril fínsky gólman Sasu Hovi k najpopulárnejším v mužstve, môžeme sa tešiť sa niečo podobné od teba..
(smiech) Viem, že v Slovane pôsobili aj fínski hokejisti a urobili si dobré meno. Brankára Hoviho osobne nepoznám, no urobím všetko preto aby som ich svojimi výkonmi minimálne napodobnil a tešil fanúšikov svojou hrou.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar