Bod je pekný, ale mohli byť dva

Belasí poriadne potrápili veľkého favorita z Moskvy, s CSKA mohli pokojne aj vyhrať.

Po vysokej prehre na ľade Záhrebu sa chceli hráči HC Slovan Bratislava rehabilitovať pred vlastnými fanúšikmi. Na stretnutie s CSKA Moskva nastúpili bez rešpektu a veľkému favoritovi boli viac než vyrovnaným súperom. Dokonca mali viac gólových šancí než líder celej súťaže. O to viac ich môže mrzieť nešťastný gól v predĺžení."Myslím si, že sme odohrali kvalitný zápas. Po výsledku v Záhrebe sme to chceli odčiniť, čo sa nám aj podarilo. Bod je pekný, ale škoda, mohli byť dva," zhodnotil duel Andrej Meszároš. Podľa kapitána belasých rozhodli o výsledku presilovky: "Všetko to bolo práve o hre v početnej výhode.  Mali sme dosť presiloviek a mali sme dať góly. Mohli sme v pohode vyhrať aj o dva góly.  Síce sme dobre bránili, ale v presilovke sme nedali ani jeden gól."

Domáci hokejisti mali až nečakane veľa možností na hru v početnej výhode, tím CSKA dostal až osem dvojminútových trestov, z toho dvakrát pykali Moskovčania za príliš veľa hráčov na ľade. Belasí však Sorokinovu bránku v presilovke nedobili. 

"Síl sme mali dosť, strieľali sme, išli sme do bránky, bohužiaľ, chýbajú nám nejaké dorážky. Šance sme si vytvorili, mali sme veľa striel, ale nepadlo nám to. Musíme byť viac hladní po góle a dorážať puky. Na presilovkách musíme jednoznačne popracovať," skonštatoval Andrej Meszároš.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar