Astana vyťažila z minima maximum

Hokejisti Slovana podľahli Barysu Astana 2:6, keď v tretej tretine trikát inkasovali. Oba naše góly strieľal Tomáš Netík.

HC SLOVAN Bratislava - Barys Astana 2:6 (1:2, 1:1, 0:3) 

Góly: 8. Netík (A. Šťastný, M. Bakoš), 27. Netík (Bartovič) - 7. Starčenko (Antropov, Blochin), 20. Dawes, 29. Rudenko (Starčenko, Antropov), 44. Litvinenko (Antropov, Starčenko), 45. Starčenko, 52. Boyd (Bochenski) 

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Olenin, Beľajev - Micheľ, Šichanov (všetci Rus.), 10 055 divákov

Zostavy: HC SLOVAN: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Ölvecký, L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, M. Bakoš - T. Mikúš, Matoušek 
Astana: Jeremejev - Lundin, C. Barker, Savčenko, Litvinenko, Semionov, Blochin, Grebenščikov - Bochenski, Boyd, Dawes - Starčenko, Antropov, Rudenko - Romanov, Upper, Žajlauov - Rachmanov, Poliščuk, Paňšin Už v 13. sekunde tečoval Dawes nahodený puk tesne vedľa Janusovej bránky a naznačil tým aktivitu hostí v I. tretine. Krátko po neúspešnej presilovke Slovana unikol domácim bekom Starčenko a bekhendom poslal puk pod hornú žŕdku - 0:1. Odpoveď "belasých" na seba nenechala dlho čakať - v prečíslení našiel A. Šťastný voľného Netíka a z prvej nedal šancu Jeremejevovi - 1:1. V 14. min sa puk dostal od Škoulu cez Netíka až k Miklíkovi, ale jeho pokus zlikvidoval brankár súpera. Barys sa dostal opäť do vedenia 34 sekúnd pred prvou sirénou, keď Dawes v úniku gólovo využil zaváhanie domácej defenzívy. V 24. min mal šancu vyrovnať Vondrka, ale jeho zakončenie tesne minulo bránku Jeremejeva. Druhýkrát bratislavské tribúny rozjasal v 27. min opäť Netík, ktorý si vymenil puk s kapitánom Bartovičom a poslal ho do pravého horného rohu - 2:2. Už o dve minúty neskôr Barys opäť viedol, keď prienik druhého útoku hostí cez domácu defenzívu zakončil ponad Janusovu lapačku Rudenko. Gólman Slovana potom úspešne zasiahol pri šanciach Savčenka aj Dawesa. Tesne pred koncom druhej časti sa v presilovke pokúšal o skompletizovanie hetriku Netík, ale brankár Jeremejev si z jeho strelou poradil. V 43. min ešte nepochodil Dawes, ale o minútu neskôr v presilovke už strelil štvrtý gól Barysu obranca Litvinenko, keď do bránky Slovana poslal Janusom vyrazený pokus Antropova. O ďalších 42 sekúnd prekonal gólmana domácich Starčenko a tréner R. Čada si vybral oddychový čas. Po ňom Kutlák z diaľky preveril pozornosť Jeremejeva. Šiesty "klinec do rakvy" Slovana zatĺkol v 52. min Boyd po peknej prihrávke Bochenského spoza bránky. Dawes v 55. min trafil žŕdku Janusovej bránky a ten istý hráč hostí v 59. min zakončil len do lapačky gólmana Slovana. 
 
Rostislav Čada: "V prvých dvoch tretinách sme vďaka bojovnosti a nasadeniu držali krok so silným súperom. Bohužiaľ, v poslednej časti sa prejavila veľká spotreba síl našich hráčov v predchádzajúcich dueloch. Tam nás súper predčil v agresivite a aj vďaka tomu triumfoval v celom zápase." 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar