Dvojgólové vedenie na výhru nestačilo

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava napriek vedeniu 2:0 v druhej tretine podľahli Dinamu Moskva v treťom zápase 1.kola playoff 2:4. Moskovčania tak v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:4 (1:0, 1:4, 0:0) 

Góly: 3. Bližňák (Miklík, Sersen), 23. Kytnár (L. Hudáček, Mojžíš) - 24. Sopin (Soin), 26. Kvapil (Sopin, Jeriomenko), 36. Graňák (Kokarev, Petružálek), 39. Petružálek (Cvetkov, Kokarev) 

Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sergejev, Ravodin - Balodis, Deďuľa 

Zostavy: 
HC SLOVAN Bratislava: Konrád - Sersen, Sigalet, Švarný, Mojžíš, Štajnoch, V. Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Svatoš, Kytnár, L. Hudáček - Daňo, Ölvecký, T. Mikúš 
Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, F. Novák, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Gorochov - Babenko, Soin, Koňkov - Petružálek, Cvetkov, Kokarev - Sopin, Gorovikov, Kasiančuk - Mosaľov, Pestunov, Kvapil Hráči Dinama sa hneď v úvode dopustili technického priestupku pri striedaní a v 3. min ho potrestal pri presilovke Mário Bližňák, ktorému na kruh na vhadzovanie ideálne nabil Michel Miklík. Slovanistom gól pomohol a boli aktívnejší, hostia sa len postupne dostávali do zápasu. Na ľade to bol skôr boj, oba tímy pozorne bránili svoju modrú čiaru. V 13. min sa nepresná Soinova strela odrazila od zadného mantinelu do Konrádovej nohy a od nej do žŕdky. Obhajca Gagarinovho pohára zatlačil domácich pri vylúčení Bartoviča, brankár Konrád podržal svoj tím. 

V úvode druhej časti hra si najskôr Libor Hudáček obhodil žabkou Solovijova, s pukom obkorčuľoval bránku a ako na podnose ho ponúkol Milanovi Kytnárovi, ktorý zvýšil na 2:0. Už o 52 sekúnd hostia znížili, keď sa na dvakrát presadil po rýchlej akcii Sopin. V následnej presilovke v 26. min trafil Kvapil presne ponad lapačku Konráda a vyrovnal - 2:2. Hra sa prelievala zo strany na stranu, oba tímy si utvorili mnoho šancí. Brankári Konrád a Jeriomenko mali plno práce. V 36. min vychytal hosťujúci gólman Mikúša a z protiútoku dostal ruský tím do vedenia strelou spomedzi kruhov slovenský obranca Dominik Graňák - 2:3. V závere druhej časti hry našiel Kokarev od zadného mantinelu medzi kruhmi Petružálka, ktorý z prvej strelil štvrtý gól svojho tímu - 2:4.  Slovanisti sa nevedeli spamätať zo šoku po štyroch inkasovaných góloch. Umne hrajúci súper výborne bránil, nepúšťal ich pred Jeriomenka a navyše podnikal rýchle protiútoky. Keď sa už Čadovi zverenci dostali k ohrozeniu bránky, stál im v ceste pozorný brankár Dinama. Na opačnej strane musel riešiť niekoľko dobrých príležitostí ruského tímu aj náš gólman Konrád. Dinamo si s prehľadom ubránilo svoje vedenie, Slovan sa nepresadil ani počas 62-sekundovej záverečnej hry bez brankára a tak vedú hostia po výhre 4:2 už 3:0 na zápasy. 

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Zápas sme začali veľmi dobre, ako sa od nás očakávalo. Boli sme aktívnejší a strelili sme gól z presilovky. Osudným sa nám stal záver druhej tretiny, keď sme dostali dva góly. Tú tretinu sme nedokázali dohrať trpezlivo a bez ďalších gólov. Skúsené Dinamo si v záverečnej tretine dokázalo dobrou obrannou hrou udržať náskok."Olegs Znaroks, tréner Dinama: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Všetci fanúšikovia boli na strane Slovana, ale naši chlapci to dnes zvládli. Na začiatku zápasu sa nám veľmi nedarilo, ale potom sme to otočili."


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar