Andrej Meszároš predĺžil zmluvu so Slovanom

Aj v novej sezóne sa HC SLOVAN Bratislava bude môcť opierať o kvality viacnásobného slovenského reprezentačného obrancu Andreja Meszároša.


Hokejista s dlhoročnými skúsenosťami z kanadsko-americkej NHL je prvým hráčom, ktorý s naším klubom predĺžil spoluprácu do novej sezóny. Ročná zmluva má platnosť do 30. apríla 2018.
Tridsaťjedenročný obranca odohral takmer 700 zápasov v NHL za 5 rôznych klubov (Ottawa, Tampa Bay, Philadelphia, Boston, Buffalo). V KHL sa jeho štatistika zastavila na dočasnom čísle 63 zápasov odohraných za Sibir Novosibirsk a Slovan Bratislava. Vlani bol Andrej až do svojho zranenia (3. decembra 2016 v zápase proti Omsku) kapitánom nášho mužstva v 35 zápasoch s bilanciou 13 bodov za 4 góly a 9 prihrávok.
Po komplikovanom zranení v dolnej časti tela absolvoval Meszároš niekoľko chirurgických zákrokov. Dvakrát mu operovali zranené koleno, okrem toho pauzu využil aj na operáciu ramena, s ktorým mal chronické problémy. Po nevyhnutnej rehabilitácii by mal byť začiatkom júla opäť k dispozícii trénerovi Milošovi Říhovi pred začiatkom spoločnej letnej prípravy. 
Ofenzívne ladený dobre stavaný obranca (188 cm, 99 kg) s kvalitnou strelou sa počas svojej kariéry zúčastnil na štyroch seniorských svetových šampionátoch, Slovensko tiež reprezentoval na olympijských hrách v Turíne, Vancouveri a Soči. Nebyť decembrového zranenia, zrejme by mu neušli ani blížiace sa majstrovstvá sveta v Kolíne n. Rýnom a Paríži.

Andrejovi Meszárošovi želáme úspešný priebeh záverečnej fázy rehabilitácie, opätovne ho vítame v mužstve a veríme, že svojimi bohatými skúsenosťami a kvalitami bude pre HC SLOVAN prínosom na ľade i mimo neho.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar